0

MOTOGP PRELAZNI ROK: Dovizioso ostaje, Iannone odlazi, Pedrosa potvrđen do 2018. godine!

Foto: Honda

Foto: Honda

Iako je sezona MotoGP 2016 u svojoj prvoj trećini, već je usijano tržište za narednu i sezonu 2018, a „prelazni rok“ čini se da nikada nije bio neizvesniji. Nakon nebrojenih špekulacija koje su se mogle čuti tokom trke na stazi Le Mans, Honda je ipak potvrdila da Dani Pedrosa ostaje u timu do 2018. godine, čime je i zvanično negirana mogućnost da Španac završi u fabričkom timu Yamahe.

Foto: Suzuki

Foto: Suzuki

Samim tim, to znači da će najverovatnije u ekipu Movistar Yamaha doći drugi Španac, mladi Maverick Vinales, koji se do sada dvoumio da li da karijeru nastavi u ekipi Suzuki ili da postane novi timski kolega Valentino Rossiju.

Foto: Ducati

Foto: Ducati

Što se tiče Ducatija, tu je stvar ovih dana postala jasna, nakon što je ekipa iz Bolonje potvrdila da se za naredne dve godine, pored Jorge Lorenza, odlučila za usluge Andrea Doviziosoa, tako da će njegov imenjak, Iannone morati da traži drugi angažman, najverovatnije u Suzukiju, ako Vinales ode, mada se spominje i veoma primamljiva ponuda od, još uvek nekonkurentne, ekipe Aprilia.

Foto: Yamaha

Foto: Yamaha

Na press konferenciji u četvrtak, pred trkački vikend u Italiji, na stazi Mugello, očekuje se da i Yamaha potvrdi drugog vozača za naredne dve sezone. Ukoliko Vinales ipak odluči da ostane veran Suzukiju, nije nemoguće da Andrea Iannone na kraju završi u ekipi Yamahe, pored svog zemljaka i dobrog prijatelja Rossija.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: dovizioso, ducati, honda, iannone, motogp, pedrosa, vinales, yamaha