0

FIA CEZ Hungaroring: Vesnić i EKO Lein Racing vladari Hungaroringa!

Foto: EKO Lein Racing Team

Foto: EKO Lein Racing Team

ASK EKO Lein Racing Team Vesnić nastavlja sa uspešnom trkačkom kampanjom u sezoni 2016. Već nakon prve trke na mađarskom Hungaroringu, koja se vozi u okviru šampionata centralne Evrope, tri vozača najvećeg srpskog touring tima osvojilo je pregršt pehara. Milovan Mikica Vesnić, sigurnom vožnjom od starta do cilja, zabeležio je prvu pobedu u sezoni dok je Mladen Lalušić, nakon borbe sa Edinom Bus, na cilj stigao kao treći. Rudi Pešović je kroz cilj prošao kao šesti ukupno i kao pobednik u okviru šampionata Slovačke i češkog ESET kupa, a tim se okitio i priznanjem za najbolju ekipu.

Foto: EKO Lein Racing Team

Foto: EKO Lein Racing Team

Bila je ovo peta pobeda od isto toliko startova Mikice Vesnića na Hungaroringu i prva ove sezone za volanom novog automobila. Srpski automobilista je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatom: „Fantastičan početak sezone u CEZ-u. Svaki kilometar u SEAT-u mi izuzetno znači, a dokaz je i bolje postignuto vreme po krugu na trci nego na jučerašnjem treningu. Vozio sam sigurno i dok su se Mladen i Edina borili za treće mesto, ja sam već stekao značajnu prednost koju sam održao do kraja. Danas na programu imamo još kvalifikacije za drugu sprint trku, kao i za Endurance. Verujem da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu.“

Foto: EKO Lein Racing Team

Foto: EKO Lein Racing Team

Mladen Lalušić je odlično startovao i odmah na početku se sa četvrtog mesta probio na drugu poziciju koju je držao negde do polovine trke. Ipak, koleginica iz SEAT Eurocupa, Mađarica Edina Bus, iskoristila je svoje iskustvo i poznavanje staze i uspela da trku završi kao druga, ispred mladog Novosađanina: „Nisam zadovoljan plasmanom, ali postignutim vremenima na trci jesam. Vozio sam iza Mikice i bio znatno brži u odnosu na jučerašnje kvalifikacije. Ovo je moja prva trka na Hungaroringu, Edina stazu poznaje mnogo bolje i uspela je da sačuva gume, tako da u finišu trke nisam imao šansi. Verujem da ću u drugoj trci biti još bolji“, poručio je Lalušić.

Foto: EKO Lein Racing Team

Foto: EKO Lein Racing Team

I Rudi Pešović se znatno ubrzao za razliku od jučerašnjeg nastupa: „Sada se osećam već znatno bolje. Počinjem polako da se vraćam u formu. Biće ovo još bolje…“ Tim nastavlja u istom ritmu i verujemo da ćemo imati još lepih vesti od EKO Lein Racing Teama iz Mađarske.

Foto: EKO Lein Racing Team

Foto: EKO Lein Racing Team

Rezultati sprint trke 1 – klasa D4-2000

1. M. Vesnić SRB Seat Leon
2. E. Bus HUN Seat Leon  +5.541
3. M. Lalušić SRB Seat Leon +11.496

6. R. Pešović SRB BMW 320si +1:05.964

 

Izvor: PR EKO Lein Racing Team

Tagovi: eko, hungaroring, lalušić, lein racing, pešović, seat leon, vesnić