1

WTCC Slovakiaring: Honda sve bolja, Monteiro lider u šampionatu!

Foto: WTCC

Foto: WTCC

Sezona FIA WTCC šampionata nastavljena je u Slovačkoj, gde su vožene treća i četvrta trka ove godine, koje su potvrdile da Citroen može uspešno da se nosi i sa 80 kilograma dodatnog oprerećenja, mada je Honda napravila popriličan korak napred, baš kao i Lada.

Foto: WTCC

Foto: WTCC

Tako je u uvodnoj trci dana dominantan bio Tiago Monteiro. Portugalski vozač u ekipi Honde bio je brz, ali i strpljiv, tako da je u pretposlednjem krugu pretekao do tada vodećeg Mehdi Bennanija za upravljačem Citroena. Marokanac je morao da se zadovolji drugim mestom, dok je treći kroz cilj prošao Britanac Rob Huff, još jedan takmičar Honde.

Foto: WTCC

Foto: WTCC

I u glavnoj trci dana, Monteiro je igrao značajnu ulogu. Polako se probio napred i uključio ne samo u borbu za mesto na podijumu, već i pobedu. Trku je poveo Nicky Catsburg, koji je iskoristio loš start najbržeg u kvalifikacijama – Francuza Yvana Mullera u Citroenu. Mladi Holanđanin je punih sedam krugova bio u vođstvu, da bi potom na njegovoj Ladi “popustile gume”, zbog čega su ga prestigli Argentinac Jose-Maria Lopez i Tiago Monteiro.

Foto: WTCC

Foto: WTCC

Aktuelni šampion je i pored mehaničkih problema, odnosno neuobičajenih vibracija u prednjem delu svog Citroena uspeo da zabeleži pobedu, mada je i sam bio izložen velikom pritisku od strane vozača Honde, dok je Catsburg do cilja stigao kao treći.

Foto: WTCC

Foto: WTCC

U generalnom plasmanu, nakon četiri održane trke, od 24 ukupno, vodi Monteiro, sa samo poenom prednosti ispred Lopeza. Sada ostaje samo da se vidi kako će se stvari odvijati kada od naredne dve WTCC trke, koje se voze 24. aprila na Hungaroringu, u skladu sa pravilima FIA, zbog uspeha u protekloj sezoni, Citroen ne bude više imao “hendikep” od 80 kilograma balasta u svojim automobilima! Da li će i tada Honda i Lada, pa i Volvo i Chevrolet, moći da se ravnopravno nose sa njim?!

Zoran Živkov/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: citroen, honda, lada, slovakiaring, tiago monteiro, wtcc
Popularni komentari
  • b
    bg

    ala ovaj citroen dere…