0

SKI VIKEND ZA PAMĆENJE: Audi quattro SuperQ događaj!

Foto: Audi

Foto: Audi

U poznatom ski odmaralištu Kitzbühel u Austriji, Audi je organizovao spektakularan vikend pod nazivom Audi quattro #SuperQ, u kojem su nastupile brojne zvezde iz auto-moto i ski sporta – Andrea Dovizioso, Henrik Kristoffersen, Felix Neureuther, Jon Olsson, Ted Ligety, Danny MacAskill, Marcel Hirscher i Tadeusz Blazusiak.

Foto: Audi

Foto: Audi

Njih je sa Audijem S1 EKS RX quattro, koji oslobađa oko 580 “konja”, “upoznao” čuveni Mattias Ekström, bivši DTM šampion, koji ovaj automobil vozi u FIA World Rallycross šampionatu, a o tehnikama vožnje svoje savete je dao i njegov “zemljak”, Šveđanin Edward Sandström, koji nastupa u Blancpain Endurance seriji, kao i u FIA GT šampionatu.

Foto: Audi

Foto: Audi

Auto-motor zvezde u trkama su koristile ekstremni S1 EKS RX quattro, dok su “skijaši” dobili nešto “pitomije” mašine u vidu Audi RS3 Sportback.

Foto: Audi

Foto: Audi

U finalnom obračunu, dvojac Dovizioso/Kristoffersen bio je brži od ekipe Neureuther/Blazusiak, a odlučujuću prednost doneo je vozač Ducatija, inače veoma dobar trkač i na četiri točka, kao i veliki ljubitelj kartinga trka.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: andrea dovizioso, audi, austrija, kitzbuhel, mattias ekstrom, quattro, rallycross, ski, superq