0

KLIMA MU SE STOLICA: Maldonado nesiguran za sezonu 2016!?

Foto: TopSpeed

Foto: TopSpeed

Može se dogoditi da Pastor Maldonado, i pored potpisanog ugovora sa ekipom Renault (bivši Lotus), ipak izgubi mesto u timu! Njegov glavni sponzor, venecuelanska naftna kompanija PDVSA, trebala je da prebaci deo od ugovorenih 50 miliona dolara, ali se to još uvek nije dogodilo.

Foto: McLaren

Foto: McLaren

Zato bi uz Britanca Jolyona Palmera u sezoni 2016. u francuskoj ekipi mesto mogao da dobije Kevin Magnussen. Mladi Danac je, inače, ostao bez angažmana u ekipi McLaren, kada je u tim došao Španac Fernando Alonso, pa je prošlu godinu proveo kao test vozač Renaulta i takmičar u DTM-u. Uz to, njegovo ime se vezuje i za tim Manor, sa kojim je, takođe, u pregovorima.

Foto: TopSpeed

Foto: TopSpeed

Međutim, Nicolas Todt, koji je menadžer Maldonada, veruje da će njegov vozač zadržati mesto u ekipi, bez obzira na probleme u poslovanju kompanije PDVSA izazvane padom cena nafte na svetskom tržištu i političkom situacijom u toj zemlji.

Foto: TopSpeed

Foto: TopSpeed

Ovo sponzorstvo ugovoreno je još u vreme dok je u Venecueli na vlasti bio predsednik Hugo Chavez, koji je umro 2013. mada ga je nastavio i njegov naslednik, Nicolas Maduro. Zato sve ovo više liči na „taktički pritisak” Francuza i Renaulta, da bi što pre došli do novca, jer ponovo preuzimanje ekipe Lotus prošle godine nije bilo baš jeftino.

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Zato je za očekivati da Pastor Maldonado nastavi svoju F1 karijeru, uprkos brojnim incidentima u kojima je učestvovao i zbog kojih je i dobio nadimak “Crashtor”. No, ne treba zaboraviti da je on ekipi Williams 2012. godine doneo značajnu pobedu, te da bi bez njega, F1 sigurno bila manje zabavna!

Zoran Živkov/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: f1, formula 1, lotus, pastor maldonado, pdvsa, renault, venecuela, williams