6

EKSKLUZIVNO Monza Rally Show 2015: Rossi "doktorirao" u Monci!

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Kao i svake godine, sam finiš svetske sezone auto-moto sporta rezervisan je za brojna revijalna takmičenja i trke zvezda iz sveta sporta na dva i četiri točka. Tako ni ova 2015. nije bila izuzetak, bar što se tiče manifestacije Monza Rally Show, koja je održana pod pokroviteljstvom kompanije Monster Energy, poznatog proizvođača istoimenog energetskog napitka, čiji je gost bila i naša ekipa. Baš kao i prošle godine, ovaj događaj pratili smo direktno na legendarnoj stazi!

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Već na samom prilasku pisti Autodromo Nazionale di Monza, bilo je jasno da u ovom takmičenju učestvuju mnogi, ali da italijanska publika ima samo jednog favorita. To je ovogodišnji vicešampion MotoGP takmičenja, a inače devetostruki šampion sveta u motociklizmu, Italijan Valentino Rossi.

Foto: Monster

Foto: Monster

Zvezda Yamaha tima, naravno, ni ovoga puta nije propustila priliku da zadivi domaću publiku. Rossi je u finalni dan takmičenja ušao sa solidnom prednošću od 33,6 sekundi, i na kraju, za upravljačem svog automobila Ford Fiesta WRC 1.6, bio brži od svih rivala.

Foto: Monster

Foto: Monster

Najveći protivnik mu je bio WRC as, Thierry Neuville, vozač fabričkog tima Hyundai. Belgijanac je pružio veliki otpor, ali je na 8. specijalnom ispitu imao izvesnih tehničkih problema. Iskusni italijanski motociklista, koji je odavno pokazao da se veoma dobro snalazi i u kopitu WRC automobila, to je iskoristio i stekao prednost koju je do kraja rutinski održavao.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Time je, na opšte oduševljenje italijanske publike, koja je frenetično klicala “Vale, Vale, Vale…”, mahom obučena u žuto, sa brojevima 46, uživo mogla da vidi još jedan njegov trijumf. Naime, Valentino Rossi je ovim ostvario svoju četvrtu pobedu na Monza Rally Show takmičenju, te tako ponovio uspehe iz 2006, 2007. i 2012. godine.

Foto: Luka Kulundžić

Foto: Luka Kulundžić

Opširniji izveštaj sa ovog događaja u narednom broju magazina TopSpeed…

ekskluzivno iz Monze, Andej Kulundžić

chats-viber-ts

Tagovi: ford fiesta, monster energy, monza rally show 2015, motogp, thierry neuville, valentino rossi, wrc
Popularni komentari
 • V
  VR 46

  Naravno Rossi, sigurno nije Smrdenco(Lorenco)

 • i
  iggy

  ROSI LEGENDOOO

 • L
  LK

  Gledao sam ga uzivo, jako je precizan i dobar! Mislim da ce karijeru nastaviti posle Moto GP-a u WRC-u ili Rally Cross-u.