1

ŠAMPION NAD ŠAMPIONIMA: Sebastian Vettel pobednik Race of Champions 2015! (VIDEO)

Foto: RoC

Foto: RoC

Uprkos „neuspešnoj“ odbrani titulu u Kupu nacija, koji se vozio u petak uveče, Sebastian Vettel definitivno može biti zadovoljan ovogodišnjim Race of Champions, budući da je sinoć, u direktnom „obračunu“ sa rivalima, ubedljivo trijumfovao, i to po prvi put u okviru ovog revijalnog takmičenja!

Ovo je Nemcu bilo i prvo finale u pojedinačnoj konkurenciji, uprkos činjenici da je sa Michael Schumacherom osvojio čak šest uzastopnih titula u Kupu nacija. Da ironija bude veća, Schumacher je verovatno i jedan od glavnih razloga Vettelovih eliminacija u RoC, budući da ga je do sada, čak dva puta eliminisao na putu do finala.

Foto: RoC

Foto: RoC

Vettelov ovogodišnji put do finala nije bio nimalo lak, budući da je već u prvoj rundi, za protivnika dobio uvek nezgodnog Pettera Solberga, da bi nakon Norvežanina, stigao na duel sa „zemljakom“ i timskim kolegom u RoC 2015, Nico Hulkenbergom.

Nakon eliminacije ovogodišnjeg pobednika Le Mans trke, na red je došao i prošlogodišnji RoC šampion, David Coulthard, da bi se u velikom finalu, napokon našli četvorostruki F1 šampion i legenda Endurance takmičenja, Tom Kristensen, kojem je ovo bilo čak četvrto finale, ali i dalje bez pobede!

Ovogodišnji Race of Champions ujedno je bio i zvanični oproštaj Sussie Wolff od auto-sporta, koja je imala tu „nesreću“ da je još u prvoj rundi, eliminiše njen „zemljak“ i timski kolega od petka, Škotlanđanin David Coulthard, sada već bivši RoC šampion.

Foto: RoC

Foto: RoC

Velikog junaka Kupa nacija, Engleza Andy Priaulxa, koji je imao nešto slabije veče, već je u četvrtfinalu eliminisao, takođe njegov „zemljak“, Alex Buncombe, koji je nakon pobede nad nekadašnjim WTCC šampionom, izgubio u direktnom duelu sa Kristensenom.

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: michael schumacher, race of champions, roc, sebastian vettel, Tom Kristensen
Popularni komentari
 • a
  arh.

  Odličan je članak, ali mislim da po pravilu srpskog jezika treba da se pišu imena i prezimena kako se i izgovaraju na srpskom, jer ne zna svaki čovek engleski, nemački, francuski. Sasvim bi bilo u redu da ste imena i prezimena takmičara u originalu ostavili u zagradi pored napisanih na srpskom jeziku.

  Redakcija TopSpeed:

  Hvala na komentaru i sugestiji, međutim, kada je u pitanju Internet, treba voditi i računa o tome da se to adekvatno pozicionira, pa i pronađe na web pretraživačima. U magazinu pišemo onako kako se izgovara dok na webu ipak moramo malo da “improvizujemo” 🙂
  Srdačan pozdrav!