0

RACE OF CHAMPIONS 2015: Engleska pobedila u Kupu nacija! (VIDEO)

Foto: RoC

Foto: RoC

Na tradicionalnom revijalnom događaju Race of Champions (RoC), koji se krajem svake godine (izuzev 2013. kada je otkazano takmičenje na Tajlandu) održava na nekom od stadiona velikih svetskih gradova, sinoć je bilo itekako zanimljivo, a naročit razlog za slavlje imali su domaći navijači, budući da je u tzv. Kupu nacija (Nations Cup), trijumfovao tim Engleske, prvi put u istoriji RoC!

Foto: RoC

Foto: RoC

Iako, nažalost, Olimpijski stadion u Londonu nije bio ni približno popunjen kao što se očekivalo, spektakl nije izostao, ne samo kada su u pitanju glavni akteri – trkački vozači, već i kada je reč o pratećem programu i kaskaderima koji su zabavljali publiku.

Foto: RoC

Foto: RoC

Ruku na srce, mora se priznati da su domaćini ovaj put bili poprilično povlašćeni, budući da su imali čak tri tima – dva engleska (Andy Priaulx/Jason Plato i Jenson Button/Alex Buncombe), kao i jedan škotski (David Coulthard/Sussie Wolff). U četvrtfinalu, tim Engleska 2 prvo je „eliminisao“ Škote, da bi zatim i sam bio izbačen od ekipe Engleska 1!

Foto: RoC

Foto: RoC

Do finala, ekipa Nemačke (Sebastian Vettel/Nico Hulkenberg) relativno je lako stigla, pobedivši u polufinalu i uvek nezgodne Skandinavce (Tom Kristensen/Petter Solberg), da bi u samom finišu, Andy Priaulx zaista zablistao, pobedivši prvo Vettela, a zatim i Hulkenberga, za trijumf tima Engleska 1.

Foto: RoC

Foto: RoC

Ovo ne samo da je bio prvi trijumf Engleza u RoC Kupu nacija, već je prekinut i dominantni niz Nemačke, koji su još 2007. pokrenuli Michael Schumacher i Sebastian Vettel, sa šest uzastopnih pobeda! Godine 2013. Race of Champions se nije održao, a naredne, 2014. godine, tim Nemačke nije ni učestvovao.

Foto: RoC

Foto: RoC

Večeras se vozi Trka šampiona, odnosno pojedinačno takmičenje „svako za sebe“, u kojem je prošle godine trijumfovao veteran David Coulthard. Detaljnije o Race of Champions i žrebu za večerašnje veliko finale pogledajte OVDE!

Đorđe Pavićević/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: andy priaulx, engleska, kup nacija, nations cup, race of champions 2015, roc