0

SVESTRANOST KAO ADUT: Cranchi T36 Crossover

Kompanija Cranchi pripada nautičkoj „aristokratiji“, jer nas impresivno nasleđe i koreni italijanskog brenda vraćaju u davnu 1870. godinu. Priznaćete, takav staž na uzburkanim morima i relaksirajućim jezerima istovremeno obavezuje na uspeh. U novoj sezoni poznato brodogradilište nastupa modelom T36 Crossover, koji se već okitio prestižnim priznanjima

Foto: Cranchi

Foto: Cranchi

Poput sveta automobila, koji se poslednjih sezona primetno transformiše, ni nautika nije imuna na promociju novih tendencija. Na jednoj strani su megajahte, za koje je potreban multimilionski konto u banci dok su nešto manje imućnoj klijenteli namenjeni modeli koji promovišu hedonizam, ali u manjim porcijama.

pročitaj još

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Upravo toj klasi inovativnih plovila pripada i model kompanije Cranchi, čija oznaka T36 predstavlja rešenje za kupce koji žele najviši nivo svestranosti, ali ne žele da se odreknu diskretne doze luksuza. Ta doza nije mala, mada nije ni prešla granicu ukusa, pa ne koketira sa kontroverznim rešenjima koja su sve češća u svetu luksuznih jahti.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Atraktivni Crossover T36, zapravo je plovilo za koje je svaki novi dan idealan povod za plovidbu. Bilo da se nalazite nadomak zahtevne norveške obale ili u zanosnom Portofinu, novi model kuće Cranchi prava je stvar za bekstvo od gužve, uživanje i relaksaciju.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Verovatno se pitate u čemu je tajna? Za početak, T36 Crossover se besprekorno prilagođava svim vremenskim uslovima, nemirnim morima i dugim rutama, pružajući osećaj apsolutne sigurnosti i komfora. Za to je zadužena konstrukcija koja omogućava samouverenu plovidbu.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Kombinacija moćnog dizajna i performansi nije promakla ni profesionalnim arbitrima, pa je inovativni Cranchi T36 Crossover nedavno osvojio prestižnu titulu „European Powerboat 2019.“ u kategoriji između 35 i 45 stopa na prestižnom Međunarodnom salonu nautike u Dizeldorfu. Naime, žiri sačinjen od nautičkih znalaca prepoznao je superiornost jahte T36 Crossover i uz harmonično spajanje funkcionalnosti, dizajna i performansi.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  U pogledu komocije putnika, Cranchi nudi na raspolaganju dve konfiguracije: raspored sa dve kabine i dva kupatila, kao i opciju sa tri kabine i jednim kupatilom, gde može da prenoći 6+1 osoba. Kada se uzme u obzir relativno dužina od svega 11,85 metara, nema sumnje da je arhitektonski biro izvukao maksimum u postojećim okolnostima.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Posvećenost udobnoj plovidbi je potvrđena i brojem putnika, jer je hedonizam ograničen na 12 posetilaca tokom dana. Na glavnoj palubi dizajn crossover plovila omogućava visok nivo prostora za celodnevno opuštanje i sunčanje. U unutrašnjosti, glavni salon, tj. dnevni boravak nudi dovoljno klimatizovanog prostora, dok staklene površine u toku dana omogućavaju obilje prirodnog svetla.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Ni put do udaljene uvale za Cranchi T36 Crossover neće biti preveliki izazov, jer je budućim kupcima na raspolaganju Volvo Penta dizel agregat u konfiguraciji 2 x 300 konjskih snaga, sa rezevoarom za gorivo od 600 litara. Ovim je na još jedan način poznati italijanski proizvođač spojio ekonomičnost i performanse.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: cranchi, jahta, nautika, t36 crossover