0

VIŠE OD IGRAČKE: LEGO Creator Ford Mustang (VIDEO)

Ako uživate u pravljenu automobila, onda je LEGO Creator set u kojem imate priliku da sastavite sopstveni Ford Mustang prava stvar za vas!

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Poznata kompanija za proizvodnju igračaka LEGO, predstavila je novi set iz tzv. Creator serije, koji će najviše obradovati ljubitelje američkih automobila iz ’60-ih godina, budući da je u pitanju legendarni Ford Mustang GT Fastback.

pročitaj još

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Automobil dolazi u kultnoj plavoj boji, sa tzv. belim Racing Stripes uzduž vozila, baš kao što su i pravi modeli imali davnih ’60-ih. Šta više, pozadi se nalaze i karakteristične svetlosne grupe sa pratećim GT logoom između njih. Set broji čak 1471 deo, a deklarisan je za uzrast 16+.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  No, ovaj set je zaista više od igračke jer Mustang dolazi i sa detaljnim enterijerom, vratima koja se otvaraju, „haubom“ koja se podiže, a ispod koje se krija jednako detaljan 6,4-litarski V8 motor (čuveni Big Block 390), sa pratećim elementima.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  A da stvar bude još bolja, ni ovde se „igra“ ne završava, jer se u setu nalazi i tzv. custom paket dodataka, te je ovaj Mustang moguće opremiti mehaničkim kompresorom sa velikim usisom iznad haube, repnim spojlerom, prednjim spliterom, izduvnim cevima iza prednjih točkova, pa čak i lift-kitom za zadnje oslanjanje.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  U LEGO kompaniji su se čak potrudili i uz set priložili nekoliko različitih registarskih tablica, tako da Mustang može biti američki, britanski, nemački, itd.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Naravno, sve ovo ima svoju cenu, a ona iznosi 130 evra u Nemačkoj. Prodaja startuje od 1. marta, a ukoliko ste zainteresovani, možete posetiti LEGO Shop stranicu.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: creator set, ford mustang, gt, lego, muscle car