0

USPON: Revolucija u ponudi kompanije Tudor

Atelje Tudor je decenijama bio poznat po satovima pristupačnije cene u poređenju sa „velikim bratom“ - brendom Rolex. Poslednjih godina Tudor je samouvereno izašao iz senke modela sa znakom krune. Kao simbol te transformacije izdvojila se linija Black Bay. Upoznajte najatraktivnije modele Black Bay porodice...

Foto: Tudor

Foto: Tudor

Nekada ruža danas štit, simboli su manufakture koja sve ambicioznije igra u svetu časovničarstva. Bazu i podršku je decenijama pružala kompanija Rolex, pa su mnogobrojna rešenja i dizajnerski elementi spajali „sestrinske“ brendove. Poslednjih sezona Tudor se ipak, snažnije nego ikada bori za svoje mesto pod suncem.

pročitaj još

  Iako je ponuda njihovih satova bogatija nego ranije, kolekcionarima se uvukao pod kožu Heritage Black Bay, merač vremena koji u različitim verzijama promoviše istu ideju – vrednosti sportske elegancije. Ronilačko nasleđe uslovilo je da svi modeli Black Bay oznake vlasniku pruže satisfakciju rekreativne upotrebe ispod nivoa vode, jer su najznačajnija rešenja prilikom izrade kućišta i sistema navijajuće krunice nasledili od Rolex časovnika. Ovom prilikom pažnju ćemo posvetiti najaktuelnijim verzijama koje od nedavno žive na sve zahtevnijem tržištu…

  Foto: Tudor

  Foto: Tudor

  Kao prvi među jednakima definitivno se izdvaja GTM, predstavljen na uticajnom sajmu Baselworld. Aktraktivni Tudor Black Bay sada dostupan sa novom GMT funkcijom koja pokazuje lokalno vreme, istovremeno nudeći i prikaz vremena u alternativnoj vremenskoj zoni. Opremljen kalibrom MT5652, prepoznatljiv je vizuelno po koroni kućišta u bordo i plavim tonovima pa među entuzijastima neretko ima i naziv „pepsi“.

  Black Bay GMT promoviše kućište umerene veličine u dimenziji od 41mm i izrađeno od nerđajućeg čelika. Nije zapostavljeno ni efikasno očitavanje, pa tamna pozadina omogućava kontrast belim indikatorima, kao i prozoru za datum na poziciji za 3 časa. Za precizan rad zadužen je mehanizam COCS sertifikata interne oznake MT5652. Autonomija rada je impresivnih 70 časova, pa će nakon vikenda na „parkingu“ GMT u ponedeljak biti spreman za nove radne pobede.

  Foto: Tudor

  Foto: Tudor

  Osim GTM verzije Black Bay i te kako može da raznovrsnom ponudom animira sve kategorije zaljubljenika u kvalitetne satove.. Možda je najbolji primer verzija u bronzanom finišu, kome nije odolela ni svetska „faca“ poznata po ostvarenjima na fudbalskim terenima ali i kao promoter vrhunskog stila – Dejvid Bekam. Nostalgična nota i kombinacija boja zaokruženi su i vintidž platnenom narukvicom koja je ručno izrađena u Francuskoj, po receptima starih majstora. Unutar kućišta od 43 milimetra „kuca“ MT5601, kalibar koji omogućava pouzdan rad.

  Foto: Tudor

  Foto: Tudor

  Kako bi kompletirao impresivnu ponudu Black Bay linije, atelje Tudor ponudio je i performantnu Chrono verziju. Naime, reč je o modelu Black Bay Chrono koji ima misiju da ujedini ronilačku tradiciju i potrebu za hronometarskom funkcijom. Rezultat je model koji je zadržao prepoznatljive elemente dizajna, poput kazaljki u obliku pahulje ali je sa ergonomski uspešno uklopio i pregledne podbrojčanike.

  Za brojčanik je odabrana klasična crna boja, dok je omaž podvodnim avanturama istaknut skalom vodootpornosti od 200 metara, koja je naglašena intenzivno crvenom nijansom. Zahvaljujući složenijoj konstrukciji, Chrono edicija poverenje ukazuje kalibru MT5813. Osim na čeličnoj narukvici, Black Bay Chrono moguće je poručiti i sa nostalgičnim kožnim kaišem braon boje.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: black bay, časovnik, satovi, tudor