0

ŠARM KARBONA: TAG Heuer Aquaracer Carbon

Iako je brend TAG Heuer poznat pre svega po klasičnoj estetici, novi modeli eminentne linije Aquaracer u prvi plan ističu moderan stil i proveren kvalitet mehanizma. Cilj je animiranje mlađe publike, u čemu će osim izgleda pomoći i vrhunske performanse

Foto: TAG Heuer

Foto: TAG Heuer

TAG Heuer pripada manufakturama koje imaju posebno mesto u švajcarskom časovničarstvu. Osim tradicije koja nas vraća sve do 1860. godine, popularni TAG je poznat kao partner čuvenih automobilista. Ipak, ovom prilikom ćemo predstaviti model koji, umesto užarenog asfalta, za polje delovanja ima nemirne vode.

pročitaj još

  Verujemo da čitaocima TopSpeed magazina kolekciju Aquaracer ne bi trebalo posebno najavljivati. Linija časovnika kompanije TAG Heuer ima kultni status, pa se svako novo izdanje prati sa posebnom pažnjom. Ona je utoliko veća ako je reč o modernizaciji koja unosi vidljive promene u liniju satova stvorenih za vodene avanture.

  Foto: TAG Heuer

  Foto: TAG Heuer

  Najnoviji model čuvene TAG Heuer linije Aquaracer nosi zvučno ime Carbon, a specifičan je po mnogo čemu. Vizuelno, TAG Heuer ovde unosi element karbonskih vlakana u svoju legendarnu Aquaracer kolekciju. Na kraju krajeva, model je dobio i atraktivno ime po brojčaniku, a sportski sat je specifičan i po bezelu izrađenom od kompozitnog materijala.

  Foto: TAG Heuer

  Foto: TAG Heuer

  Inženjeri švajcarskog brenda su se trudili da ispune nekoliko zahteva, ali na prvom mestu je bilo to da se masa ovog časovnika što više redukuje, kako bi svakodnevna upotreba bila prijatnija. Sa tim u vezi upotrebljen je poznati trik, pa je umesto čelika kućište izrađeno od laganog, ali čvrstog titanijuma sa mat crnim PVD finišem.

  Foto: TAG Heuer

  Foto: TAG Heuer

  Sva tri sata poseduju identično kućište sa PVD premazom optimalnog prečnika 41mm i rotirajućom koronom od karbona i mat crnog čelika. Kontrastni detalji na satnim indeksima jasno stavljaju do znanja da je ova verzija namenjena mlađoj publici.

  Osnovnu namenu, ali i orijentaciju ka milenijalcima TAG Heuer je potvrdio i kaišem koji je izrađen od kvalitetnog i izdržljivog najlona, pride majstorski dekorisan kontrastnim šavovima čineći celinu sa detaljima ciferblata.

  Foto: TAG Heuer

  Foto: TAG Heuer

  U skladu sa imenom kolekcije, vodootpornost je i te kako jedan od jačih aduta, pa se i verzija Carbon može pohvaliti skalom upotrebe od čak 300 metara ispod površine svetskih mora. Sve verzije Aquaracer Carbon linije pokreće pouzdani automatik – mehanizam Calibre 5 sa 28.800 vibracija po satu i autonomijom rada od 38 sati.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: aquaracer carbon, časovnik, satovi, TAG Heuer