0

SAMO ZA ODABRANE: Chopard L.U.C. 1937 Classic Rally Dubai

Inspirisan sve uticajnijim tržištem Bliskog istoka, časovnik radionice Chopard kolekcionarsku naklonost podiže na najviši nivo. Model L.U.C. 1937 promoviše klasičnu estetiku u kojoj će uživati 20 najposvećenih kolekcionara na svetu

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Da je Dubai sve značajnije mesto dešavanja u svetu automobila više nije nikakva tajna. Ovaj savremeni dragulj u srcu pustinje predstavlja novu omiljenu destinaciju svetskog džet-seta, toponim koji se iz godine u godinu razvija na mapi automobilskih događaja. Jedan od njih je svakako i Classic Racing Dubai, nadmetanje koje se polako ali sigurno pozicionira u svetu ljubitelja oldtajmera.

pročitaj još

  Kao jedini reli oldtajmera u regionu, Dubai je između nebodera i peska ugostio avanturu klasičnih automobila koji se tokom dvodnevnog izazova nadmeću po izazovnoj ruti Ujedinjenih Arapskih Emirata. Takav događaj ne bi bio kompletan bez pouzdanog merenja vremena, uloge koju je preuzeo čuveni Chopard, atelje koji je iskustvo izgradio na najprestižnijim trkama automobilskih klasika na svetu.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Da osim Mille Miglia deonice Chopard može da ponudi besprekorne performanse i na drugom kraju sveta potvdila edicija Classic Rally Dubai. Najbolji način za to je klasičan merač vremena, otelotvoren u modelu L.U.C 1937. Izdanje Classic Rally Dubai u pogledu dizajna promoviše klasičan stil koji poštuje tradiciju automobilskih hronografa. Poput ostalih modela iz kataloga kuće Chopard ekskluzivna verzija je imuna na prolaznost trendova, pa se oslanja na provereni recept i umeren kolorit.

  Brojčanik je ukusno dekorisan samo najosnovnijim elementima, a satni indikatori promovišu minimalizam. Samim tim, očitavanje je besprekorno u svim uslovima. U svedenu celinu sivog brojčanika skladno je uklopljen i prozor datuma u mesecu nadomak pozicije za 6 časova, uvek korisna funkcija muških časovnika. Korona je polirana, u skladu sa opštom pojavom koju izaziva ovaj časovnik.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Status ugledne manufakture Chopard osim pojavom brani i mehanizmom. Ovom prilikom atelje Chopard poverenje je ukazao kalibru 0.101.-M koji raspolaže autonomijom rada od 60 časova. Sastavljen od 207 delova, pomenuti kalibar stabilnost garantuje i arhitekturom sa 31 rubinom koji su uklopljeni u okviru kalibra.

  U potpunosti izrađen u radionici Fleurier Ebauches, samonavijajući mehanizam je posvećenost najvišem nivou zanatske izrade potvdio i filigranskim detaljima. Oni su vidljivi na poleđini kućišta, koja je dekorisana grbom i motivima trke oldtajmera. Da ništa ne prepušta slučaju, Chopard je potvrdio i renomiranim COSC sertifikatom koji u svetu finog časovničarstva predstavlja meru kvaliteta i preciznosti. Klasičnu estetiku dizajnerski studio kuće Chopard zaokružio je tradicionalnim crnim kaišem od aligator kože.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, chopard, classic rally, dubai, LUC 1937, satovi