0

Nova linija LG OLED televizora realnost čini živopisnijom

Unapređenjem komponenti koje se nalaze iza ekrana, LG je postavio temelje za televiziju budućnosti

Foto: LG

Foto: LG

Nova linija premijum televizora pomogla je kompaniji LG da ostane na liderskoj poziciji globalne industrije ekrana, ujedno pružajući potrošačima najbolje moguće iskustvo gledanja koje je sada upotpunjeno vodećim procesorima u industriji.

pročitaj još

  OLED televizori najnovije generacije sa unapređenim karakteristikama i usavršenim komponentama koje se nalaze iza ekrana doveli su do toga da kompanija LG ostane lider na tržištu. Lansiranjem novih modela OLED televizora sa funkcijama veštačke inteligencije, uključujući W8, G8, E8, C8 i B8, kompanija LG je potvrdila reputaciju pionira kada je u pitanju OLED tehnologija. Nova linija sadrži televizore različitog dizajna, a u pitanju su modeli sa Picture-on-Wall (model 77/65W8), One Glass Screen (model 65G8), Picture-on-Glass (model 65/55E8) i Cinema Screen (modeli 77/65/55C8 i 65/55B8) dizajnom. Veličine ekrana kreću se od 55 do 77 inča.

  Foto: LG

  Foto: LG

  Perfektan kvalitet slike
  Najnoviji α (Alpha) 9 inteligentni procesor kompanije LG pruža realnu sliku sa bogatim bojama, oštrinom i dubinom. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu za uvećanu jasnost slika i efikasnije renderovanje glatkih gradacija.

  Procesor takođe poboljšava prikaz boja uz pomoć naprednih mogućnosti mapiranja koje daju boje koje su daleko bliže originalnom sadržaju. α (Alpha) inteligentni procesor je dizajniran tako da podržava HFR tehnologiju (High Frame Rate) za prikaz glatkih i jasnijih pokretnih slika brzinom od 120 frejmova u sekundi. Sa takvom tehnologijom, novi LG OLED televizori mogu osigurati maksimalan kvalitet prikaza bilo kog sadržaja, za zaista spektakularno iskustvo gledanja.

  Foto: LG

  Foto: LG

  Dodatno, pojačivač oštrine inteligentnog procesora poboljšava prikaz finih detalja i teksture ističući ivice predmeta na slici. To kreira veću dubinu, izuzetne detalje i realističniju sliku, kao i savršen nivo crne boje koji je zaštitni znak LG OLED televizora. Pojačivač dubine predmeta precizno izdvaja glavni predmet iz slika u pozadini i analizira teksture i ivice, koje se zatim različito obrađuju da bi raspoznavanje bilo jasnije, a ivice oštrije, sve sa ciljem da se pojača dubina opažanja celokupne slike i da se otkriju skriveni detalji.

  Foto: LG

  Foto: LG

  Cinema HDR funkcija podiže uživanje na još viši nivo
  LG televizori sa OLED tehnologijom za 2018. godinu poseduju Cinema HDR funkciju koja obećava bioskopsko iskustvo kod kuće. Dodatno, svi modeli imaju podršku za Advanced HDR od Technicolor-a, što je u skladu sa reputacijom kompanije LG da podržava glavne HDR formate, počev od Dolbi Vision-a do HDR10 i HLG-a (hybrid log-gamma). HDR slike se dinamički obrađuju frejm po frejm koristeći zaštićeni LG algoritam.

  Foto: LG

  Foto: LG

  Izuzetne performanse LG OLED televizora dodatno potvrđuje i činjenica da ove modele Technicolor koristi kao referentne ekrane u proizvodnji kućnih verzija najvećih holivudskih filmova i televizijskog sadržaja. Bolje osvetljenje, jarke boje i dinamički kontrast gledaocima će omogućiti pravi bioskopski doživljaj u udobnosti sopstvenih domova, dok je za savršeni zvuk zadužen Dolby Atmos®, uz pomoć koga će posmatrači imati utisak da moćan jedinstveni zvuk dopire iz svih krajeva prostorije. Dolby Atmos® kreira snažan, pokretni zvuk koji kao da se proteže svuda oko vas, uključujući i prostor iznad glave, beležeći kretanje svakog predmeta. Modeli uključuju i novu verziju 4.0 LG webOS operativnog sistema, čime je omogućen još jednostavniji pristup HDR sadržaju dostupnom na Amazon i Netflix VoD servisima.

  Foto: LG

  Foto: LG

  Poput umetničkog dela na zidu
  Pored impresivnih karakteristika, pažnju prisutnih na događaju privukao je i minimalistički Picture-on-Wall dizajn predstavljenog modela LG OLED W8 Wallpaper. Ovaj uređaj poseduje jedinstveni LG OLED panel izuzetno jednostavan za upotrebu, dok njegova debljina iznosi zapanjujućih 2.75 mm. Panel je tanak i gladak, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo poput postera ili slike na zidu. Efekat se dodatno pojačava zvučnikom u kome se nalaze sve hardverdske komponente,a koji je razdvojen od televizora i sa njim se spaja samo jednim kablom.

  Izvor: PR LG Srbija

  chats-viber-ts

  Tagovi: lg, oled, televizor, tv