0

RONJENJE SA STILOM: Ulysse Nardin Diver Chronometer

Atelje Ulysse Nardin nedavno je predstavio kolekciju časovnika koja će svoj maksimum pružiti u ekstremnim uslovima, ispod površina mora i okeana. U dubinama gde će mnogi posustati, nova linija Diver Chronometer garantuje preciznost, pouzdanost i jednostavno očitavanje

Foto: Ulysse Nardin

Foto: Ulysse Nardin

Trend ronilačnih časovnika beleži veliku popularnost, pa ni kompanija Ulysse Nardin nije želela da razočara ljubitelje sportskih modela. Kao brend koji je ime izgradio na satovima inspirisanim morima, plovidbom i svetom nautike, Ulysse Nardin sa mnogo ugleda ulazi i u arenu najaktuelnijih ronilačnih modela. Ambicija, svakako, ne nedostaje.

pročitaj još

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Tu, u klasi ekskluzivnih merača vremena koji su spremni da klasu potvrde u svim uslovima, Diver Chronometer linija modela želi da osvoji vrh i ostavi trag. Za prvi, po mnogima i najznačajniji korak zadužen je dizajn pa Ulysse Nardin ništa nije želeo da prepusti slučaju. Dostupan u četiri atraktivne verzije, Ulysse Nardin Diver Chronometer pripada časovnicima koji ne skrivaju mačo stav i pojavu koja će privlačiti radoznale poglede i pitanja.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Markantno kućište izrađeno je od laganog ali čvrstog materijala – titanijuma u dimenziji od 44 milimetra. Vodootporno do 300 metara, kućište je ugostilo klasične brojčanike crne, plave i sive boje. Raspored je jednostavan i pregledan, sa jasno vidljivim satnim indikatorima što je imperativ svih ronilačnih modela.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Ipak, uprkos svedenom stilu u izgled „cifera“ je vešto uklopljen podbrojčanik male sekundare, datum u mesecu i diskretna skala dostupne snage. Autonomiju od 60 časova omogućava UN-188, mehanizam kuće Ulysse Nardin koji je potvrdio svoju vrednost. U pravom ronilačnom maniru kaiševi su izrađeni od praktične gume.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Osim standardnih verzija, Ulysse Nardin na radost kolekcionara u startu nudi i dve ekskluzivne edicije – Monaco i Great White. Reč je o modelima koji će za zaljubljenike u časovničarsku egzotiku predstavljati „bogat ulov“ zbog malog broja primeraka, odnosno ograničene dostupnosti. Model Monaco će biti proizveden u seriji od svega 100 jedinica, a biće prepoznatljiv po crnoj boji sa kontrastnim detaljima boje zlata.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Sa druge strane je dijametralno drugačiji Great White, časovnik koji je simbolično dekorisan simbolima ajkule na kopči i poleđini kućišta. Prirodno, u skladu sa imenom Ulysse Nardin Great White je ponuđen u beloj boji sa diskretnim elementima plave boje. Dostupan u 300 primeraka, Diver Chronometer Great White definitivno će biti favorit neustrašivih podvodnih istraživača.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, diver chronometer, satovi, ulysse nardin