0

TRKANJE SA DOZOM NOSTALGIJE: Chopard Mille Miglia Classic Chronograph

Da sportska elegancija nema rok trajanja, potvrdilo je najnovije izdanje Mille Miglia časovnika koji od 1988. godine definiše standarde satova namenjenih reli takmičenjima. Kao neprolazna lepota, Classic Chronograph spaja klasičan imidž i savremene dimenzije kućišta od 42 mm

Foto: Chopard

Foto: Chopard

U sklopu najnovije kolekcije, manufaktura Chopard predstavila je model Classic Chronograph, koji već u imenu najavljuje svoje osnovne vrline. Spojem neprolaznog dizajna i najpopularnije funkcije, Chopard želi da „razoruža“ kolekcionare modela iz linije Mille Miglia. Kao ponos kompanije, upravo Mille Miglia promoviše nostalgični stil unapređen najsavremenijim mehanizmima. Da je to dobitna kombinacija, potvrđuje iskustvo i poverenje kolekcionara koji svake sezone sa nestrpljenjem iščekuju nova izdanja.

pročitaj još

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Ovom prilikom, pažnju ćemo posvetiti modelu koji je izrađen od nerđajućeg čelika, u modernizovanoj dimenziji od 42 milimetra, prilagođenoj aktuelnim tendencijama. Ipak, uprkos prečniku koji jasno koketira sa novim generacijama, za stil su zadužena sofisticirana retro rešenja i nostalgičan efekat brojčanika.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Klasičan imidž potvrđen je crnom bojom, sa tradicionalnom ergonomijom tri podbrojčanika. Taj identitet nesumnjivo će podsetiti na nekadašnje modele kuće Chopard, dok će osim estetske, Chopar Classic Chronograph promovisati i funkcionalnu dimenziju.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Kupcima koji će model Mille Miglia testirati u realnim uslovima radionica Chopard stavila je na raspolaganje merenje deonica vremena – 30 minuta, 12 časova i 60 sekundi. Da u preciznost i pouzdanost ne treba sumnjati ilustruje i renomirani COSC sertifikat, kao potvrda vanserijske posvećenosti i najkvalitetnije izrade.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Napredna konstrukcija mehanizma podrazumeva i 37 blistavih rubina. Kako bi animirao čulo vida, Chopard se opredelio za transparentan poklopac kućišta koji omogućava pogled na elemente automatskog mehanizma.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Kalibar dimenzija 28,6 milimetara omogućava frekvenciju rada od 28.800 vibracija po času (4Hz). Kao krunu umeća, Chopard navodi autonomiju rada od 42 časa. Da je slavna prošlost i veza sa svetom trka oldtajmera i dalje nepresušna inspiracija za Chopard potvrdila je narukvica od gume, sa šarom Dunlop pneumatika.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  To je samo jedan od detalja koji i dalje slavi korene istorijske trke koja se svake godine održava na ruti od Breše do Rima, simbolične udaljenosti od 1.000 milja (1.600 kilometara). Vodootpornost nije u prvom planu, Chopard Mille Miglia Classic Chronograph za ronioce omogućava upotrebu do 50 metara dubine.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, chopard, classic chronograph, mille miglia, sat