0

TRAG U VREMENU: Ulysse Nardin Executive Tourbillon Skeleton Free Wheel

Ulysse Nardin je po mnogo čemu prvi u društvu elitnih časovničarskih radionica, što potvrđuje i najnovija verzija raskošnog merača vremena sa veoma cenjenom turbijon kompilacijom, unikatan časovnik koji definitivno postavlja nove standarde u klasi

Foto: Ulysse Nardin

Foto: Ulysse Nardin

Najpoznatiji po svojim hronometrima inspirisanim nautikom, atelje Ulysse Nardin upravo je predstavio još jedan spektakularni časovnik. Da su časovnici često mnogo više od običnog merača vremena, najbolje znaju predstavnici kompanije Ulysse Nardin, koji vekovima baštine tradiciju Swiss Made kvaliteta.

pročitaj još

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Prenoseći veštinu i izvrsnu izradu sa kolena na koleno, svaka nova generacija Ulysse Nardin časovnika donosi značajne inovacije u klasu elitnih ručnih satova. Najpoznatiji po eminentnim proizvodima koji maksimum pružaju na talasima, satovi švajcarske kompanije su koncipirani tako da pružaju svestranost.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  I dok se većina konkurenata bazira na klasičnim modelima, iz radionice Ulysse Nardin od 1846. godine po tradiciji stižu i verzije koje značajno prevazilaze svoju najosnovniju funkciju. Izuzetak ne predstavlja ni Executive Tourbillon Skeleton Free Wheel, časovnik koji intrigira nesvakidašnjim izgledom, ali i veoma naprednim funkcijama.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Provokativan, kompleksan i neverovatno šik, Executive Tourbillon Skeleton Free Wheel novi je vesnik časovničarske izvrsnosti. Pažnju pre svega privlači revolucionarni sistem skeletizovanog brojčanika koji otkriva pogled na pravo malo remek-delo mehanike. U pitanju je rešenje koje temeljno preispituje sve dosadašnje sisteme, tako da Ulysse Nardin ovim nesvakidašnjim časovnikom nesumnjivo označava prekretnicu u svetu vrhunskog zanatstva.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Zlatno kućište prečnika 44 milimetra ovom je prilikom poslužilo kao svojevrsni poligon za svu kreativnost kojom raspolaže atelje UN. Verovatno najfascinantniji detalj predstavlja indikator preostale rezervne snage na poziciji na četiri časa, koji odaje utisak lebdenja u okviru futurističkog brojčanika.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Inače, moćni Ulysse Nardin na raspolaganju ima čak sedmodnevnu autonomiju, pa će osim jedinstvenog imidža, budući kupci imati i vrhunsku upotrebljivost. Reč je o internom kalibru oznake UN-176 koji je dominaciju potvdio najvišim nivoom preciznosti i pouzdanosti. Posebnost tandema Executive Tourbillon Skeleton Free Wheel zaokružena je i kaišem od karbon-aligator kože sa mat efektom, materijala koji garantuje impresivnu izdržljivost i unikatnost.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, executive, free wheel, satovi, ulysse nardin