0

NEVEROVATNO: Potpuno funkcionalni Bugatti Chiron od milion LEGO kockica!

Ako ste bili impresionirani LEGO Technic modelom Bugatti Chirona u razmeri 1:8, onda će vas ovaj LEGO model u realnoj veličini ostati bez teksta!

Foto: Bugatti

Foto: Bugatti

Kompanija Bugatti i poznati danski proizvođač igračaka LEGO, udružili su snage i napravili potpuno funkcionalni Chiron u realnoj veličini, napravljen od pomenutih kockica, verovali ili ne!

pročitaj još

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Šta više, projekat je toliko ozbiljan, da sa udaljenosti od 20-ak metara, uopšte niste sigurni da li je u pitanju pravi Chiron ili „igračka“!

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  A da ovo ipak nije igračka, potvrđuje i podatak o težini vozila, koje iznosi čak 1500 kilograma (oko 500 kg lakši od pravog Chirona), a sastavljen je od preko milion LEGO Technic delova i koristi 2304 „motorića“ i 4032 zupčanika iz LEGO Power Function serije.

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Ovaj „dragulj“ ostvaruje snagu od oko 5 „konja“, uz veoma impresivnih 92 Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina koju vozilo može da ostvari iznosi oko 20 km/h, i to prevozeći dve odrasle osobe!

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Prema objavljenim podacima, timu ljudi trebalo je fantastičnih 13.000 sati da sastave ovaj potpuno funkcionalni model, koji poseduje i volan, svetlosne grupe, brzinomer, aktivni zadnji spojler, kao i pedalu kočnice. Jedna od stvari „pozajmljena“ od originala jesu točkovi sa Michelin pneumaticima.

  Foto: Bugatti

  Foto: Bugatti

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bugatti, chiron, fun news, lego technic, model