0

ZAJEDNO DO VRHA: Chopard Mille Miglia GTS Speed Black

Romain Dumas nedavno je za volanom trkačkog električnog prototipa Volkswagen I.D. R Pikes Peak ušao u istoriju kao neko ko je iz prvog pokušaja za manje od osam minuta savladao čuveni planinski uspon Pikes Peak dug 19,8 km. Talentovani vozač je tokom ovog poduhvata i kroćenja 156 krivina na ruci nosio Chopard Mille Miglia GTS Speed black, časovnik dostupan u svega 1.000 primeraka

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Čuveni Pikes Peak decenijama predstavlja poligon za testiranje brzine automobila, ali i smelosti i veštine vozača. U trku za upisivanje imena na listi pobednika nedavno se uključio i VW koji je za tu priliku pripremio jedinstveni automobil – koncept trkačkog prototipa na električni pogon pod imenom I. D. R, za čijim se upravkjačem našao Romain Dumas.

pročitaj još

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Francuz je u Koloradu ostvario vreme od 7:57,148 minuta, nadmašivši rekord reli šampiona Sebastiena Loeba iz 2013. godine, koji je u specijalno pripremljenom modelu Peugeot 208 sa 3,2-litarskim twin-turbo agregatom postigao vreme od 8:13,878 minuta. Svi ti minuti, sekunde i stotinke ne bi bili mogući bez preciznog i pouzdanog merenja.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Upravo tu se u priču uključuje Chopard, eminentna časovničarska kompanija, neraskidivim nitima vezana za svet automobila i trka. Zbog toga se Dumas opredelio da Pikes Peak „napadne“ sa čuvenim Mille Miglia satom na ruci. Perspektivni trkač je ovom prilikom nosio verziju GTS Speed Black, koja se odlikuje stilom sportske elegancije. Dominantna crna boja i crveni detalji zajedno stvaraju skladnu vizuelnu celinu, dok je kaiš u tradicionalnom maniru izrađen od gume sa retro Dunlop šarama.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Ergonomski, Speed Black edicija donosi jednostavan raspored koji omogućava trenutno očitavanje. Fokus je na arapskim brojevima 6 i 12, dok su ostali indikatori predstavljeni minimalističkim pravougaonicima. U skladu sa tradicijom, na crnom „ciferu“ predstavljena je i legendardna crvena zastavica, u okviru koje se smestio i prozor trenutnog datuma u mesecu. Kućište prečnika 43 milimetra „ugostilo“ je kalibar 01.01 – M koji omogućava autonomiju rada od 60 časova. Zahvaljujući COSC sertifikatu, u performanse ne bi trebalo sumnjati dok je vodootpornost ograničena na 100 metara. Poleđina kućišta je od transparentnog stakla, pa ljubitelji precizne mehanike i ručne izrade moći da uživaju u pogledu na kalibar. Da je reč o časovniku koji je istakao kandidaturu za status budućeg klasika potvrdio je i plan ateljea Chopard koji predviđa da se produkcija simbolično zaustavi na 1.000 primeraka.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Svakako da učešće u jednom ovako atraktivnom adrenalinskom događaju još više daje na značaju kompaniji Chopard, kao i ovoj limitiranoj ediciji koja je ponuđena po ceni od 7.180 švajcarskih franaka.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, chopard, gts, mille miglia, pikes peak, satovi