0

MODA PROLAZI, STIL JE VEČAN: Zenith Defy El Primero

Renomirana manufaktura Zenith promocijom modela iz kolekcije Defy El Primero objedinjuje dosadašnja dostignuća u izdradi sa najsavremenijom tendencijom u časovničarstvu. Rezultat su modeli koji u različitoj estetskoj formi spajaju pažljivo odabrane materijale, ali i moćni kalibar 9004

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Kompanija Zenith pripada imenima koja u Swiss Made svetu imaju prvoklasnu reputaciju. Tradicija naprednih rešenja i niz modela koji su upisani u istoriju duže od veka, verodostojno reprezentuju pripadnost visoko društvo švajcarskog časovničarstva. Kao simbol kompanije, kolekcija El Primero jedan je od temelja ateljea Zenith. Ovom prilikom predstavljamo niz interesantnih modela koji su dodatkom reči Defy u imenu počeli sa izgradnjom sopstvenog identiteta.

pročitaj još

  Foto: Zenith

  Foto: Zenith

  Kao prvi u nizu izdvojio se elegantni merač vremena Defy El Primero 21 Blue. Estetski, reč je o satu koji promoviše veoma složena rešenja, poput transparentnog brojčanika koji omogućava pogled na mehanizam impresivne složenosti. Taj mehanički šarm istaknut je atraktivnom nijansom plave boje, koja je naglašena na detaljima ali i kaišem od plavog krokoa.

  Foto: Zenith

  Foto: Zenith

  Za kućište je odabran brušeni aluminijum, a dimenzije od 44 milimetra prate aktuelne smernice na tržištu. Za pouzdan rad brine moćna „mašina“ – El Primero 9004, mehanizam koji je maestralno sastavljen od 293 komponente. Osim impresivne preciznosti, elitni kalibar kompanije Zenith isporučuje i rezervu snage od 50 časova. Osim funkcije hronografa, verzija Defy El Primero 21 Blue nudi i standardnu vodootpornost od 100 metara.

  Foto: Zenith

  Foto: Zenith

  Namenjen ljubiteljima glamura, Zenith je kreirao časovnik koji će biti primećen na svakom mestu i u svakoj prilici. Već samo ime stavlja do znanja da je ugledna kompanija nastupila bez kompomisa. Zahvaljujući upotrebi dragog kamenja prve klase, Defy El Primero 21 Diamond u prvi plan stavlja harmoniju tehnologije i plemenitih materijala. Kao vizuelnu nadgradnju, dizajneri su upotrebili očaravajuće baget dijamante koji dekorišu lagano kućište od titanijuma. Ljubitelji satova ali i nakita neće ostati ravnodušni na činjenicu da je Zenith samo za koronu iskoristio 44 dijamanta VVS kvaliteta, ukupne „snage“ od 2,46 karata.

  Foto: Zenith

  Foto: Zenith

  Kada na to dodamo i 288 brilijanata na Full Diamond kućištu, nema sumnje da je reč o veoma posebnom i vrednom modelu koji će se nasleđivati. Kao krunu celokupnog nastupa, švajcarska kompanija je za rad odabrala pomenuti El Primero 9004, kalibar sa 53 rubina i visokom frekvencijom rada od 36.000 vibracija po času. U prestižnoj verziji Zenith je vizuelni pečat zaokružio klasičnim kaišem od krokoa crne boje.

  Foto: Zenith

  Foto: Zenith

  Kao treći član prestižne linije izdvaja se Zenith El Primero Defy. Elitni časovnik izrađen od zanosnog ružičastog zlata, ističe vanvremenskim šarmom i decenijama će predstavljati merilo kvaliteta i raskoši. Zahvaljujući materijalu koji je sinonim za luksuz i najviše domete izrade, El Primero Defy Rose Gold kućištem, narukvicom i detaljima brojčanika od zlata podseća da ugledna kompanija od 1865. godine postavlja standarde u visokom časovničarstvu. Poput „rođaka“, manufaktura Zenith se opredelila za kalibar 9004 preciznost do stotog dela sekunde. Jednostavno, reč je o ručnom satu koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, defy, El Primero, satovi, Zenith