0

U ČAST JAMES BONDA: LEGO Aston Martin DB5 007 (VIDEO)

Kompanija LEGO je ovih dana zvanično predstavila Creator set koji se sastoji od gotovo 1300 delova, a čijim sastavljanjem dobijate kultni Aston Martinov model DB5, i to iz filma Goldfinger

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Ljubitelji kultnog Aston Martinovog modela DB5, koji se proslavio u filmovima o tajnom agentu 007, imaju čemu da se raduju, budući da je poznati proizvođač igračaka LEGO na tržište upravo izbacio set iz Creator serije, gde je u razmeri 1:8 moguće sastaviti ovaj legendarni automobil.

pročitaj još

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Prevozno sredstvo James Bonda, koji se pojavljuje u filmu Goldfinger, u LEGO verziji se sastoji od čak 1295 delova, dugačko je 34 cm, a široko 12 centimetara. Za sastavljanje ovog modela biće vam potrebna solidna veština i iskustvo, budući da je LEGO ovaj set deklarisao sa Expert oznakom.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Iako u LEGO kompaniji navode da je model prilično veran originalu, ipak se mora priznati da je „igračka“ možda i previše kockasta, sa ravnim bokovima i krovom, upravo suprotno od onoga što je kultni DB5 učinilo toliko elegantnim.

  No, ako i pored toga imate želju da se ovaj proizvod nađe u vašoj kolekciji, neophodno je da izdvojite čak 150 evra, koliko ovaj set košta u Nemačkoj, dok će kod nas, već po običaju, cena biti osetno veća.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 007, aston martin, db5, james bond, lego