1

ITALIJANSKA ELEGANCIJA: Sessa Marine C38

Dobro poznata motorna jahta C38 iz brodogradilišta Sessa Marine već je osvojila mnoge nagrade i simpatije brojnih kupaca, ali je na Salonu nautike u Dizeldorfu, ipak, prikazana još novija, unapređena, generacija za 2018. godinu

Foto: Sessa Marine

Foto: Sessa Marine

Kao višestruko nagrađivana jahta još od 2010. godine, kada se pojavila, Sessa Marine C38 je u 2018. uplovila sa izvesnim izmenama. Naravno, ona i dalje pripada klasi sportskih, dnevnih kruzera, te donosi svega provereni italijanski šarm, koji je utkan u sve proizvode koji nam dolaze iz zemlje koja je sinonim za dizajn.

pročitaj još

  Foto: Sessa Marine

  Foto: Sessa Marine

  Proizvođač Sessa Marine se i ovom prilikom opredelilo za siluetu koja u prvi plan stavlja eleganciju. Međutim, ni funkcionalnost, pa ni praktičnost, nisu zapostavljeni. Prostor je veoma racionalno iskorišćen, pogotovo ako se uzme u obzir da je model C38, kao što se iz samog naziva da zaključiti dug 38 stopa, tj. 11,70 metara.

  Foto: Sessa Marine

  Foto: Sessa Marine

  Prostora na pramcu za sunčanje ima sasvim dovoljno, a i kokpit nije skučen. Skipersko mesto je odvojeno od ugaone garniture sa stolom koja je bliže krmi i delimično pokrivena tvrdim krovim, a nije zaboravljen ni kuhinjski prostor. Tu je i platforma za kupanje sa tušem i ostavom.

  Foto: Sessa Marine

  Foto: Sessa Marine

  Ispod palube se nalaze dve kabine. Ona za vlasnika je u pramcu i ima direktan pristup kupatilu, dok gosti iz kabine bliže krmi, to čine prolaskom kroz dnevni boravak. Tu je istovremeno smešten i još jedan kuhinjski deo sa svim potrebnim uređajima, što je pomalo čudno za plovilo ovih dimenzija. U svakom slučaju, Sessa C38 obezbeđuje sasvim maksimalan komfor za četiri osobe noću, a trostruko više tokom dana.

  Foto: Sessa Marine

  Foto: Sessa Marine

  Kako bi performanse pratile atraktivnu pojavu, angažovan je tandem Volvo Penta D4 motora od po 300 konjskih snaga. Rezultat je maksimalna brzina od 36 čvorova, odnosno 67 kilometara na čas. Pri tome, zapremina rezervoara za gorivo iznosi 2 puta po 445 litara, a onog za pitku vodu 286 litara.

  Foto: Sessa Marine

  Foto: Sessa Marine

  I na kraju, svakako, treba napomenuti da proizvođač Sessa Marine ovaj day-cruiser razvio u saradnji sa čuvenom italijanskom dizajnerskom kućom Centrostile Design. Zbog toga i ne čudi izuzetno velika popularnost modela C38 u vodama Mediterana.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: brod, c38, italija, jahta, kruzer, nautika, sessa marine
  Popularni komentari
  • j
   ja

   Daj jedan oma