0

Nokian Tyres vodi triatlonce na prvu noćnu Ironman trku na svetu

Po prvi put, triatlon trka Ironman održaće se u Finskoj, i to noću, a glavni sponzor, finska kompanija Nokian Tyres, na trku će dovesti i bivšeg dvostrukog šampiona Miku Hakkinena

Foto: Nokian Tyres

Foto: Nokian Tyres

Sledećeg vikenda, Nokian Tyres će povesti stotine triatlonaca do izvanrednih rezultata na već rasprodatoj trci Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland u gradu Lahti. Mnoštvo zaposlenih kompanije i njenih poslovnih partnera učestvovaće u trci, uključujući i predsednicu i generalnu direktorku Nokian Tyres Hile Korhonen i ambasadora brenda Nokian Tyres, dvostrukog šampiona F1 Miku Hakkinena.

pročitaj još

  Foto: Nokian Tyres

  Foto: Nokian Tyres

  Po prvi put, ovaj globalno popularni događaj održaće se u Finskoj, i to noću. Pošto trka Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland počinje popodne, triatlonci će kroz cilj proći kasno uveče po sumraku. Prelepa lokacija će doprineti unikatnosti ovog događaja. Čista, živopisna priroda Finske i ponoćno sunce pružiće nezaboravan doživljaj kako triatloncima tako i posmatračima.

  Foto: Nokian Tyres

  Foto: Nokian Tyres

  Za Nokian Tyres, glavnog partnera i naslovnog sponzora događaja, triatlon predstavlja mnogo više od zahtevnog takmičenja. Sport se prirodno uklapa u vrednosti kompanije koja promoviše mobilnost i aktivan način života. Predsednica i generalna direktorka Nokian Tyres, Hile Korhonen i sama je aktivna sportistkinja. Ono što se gospođi Korhonen naročito sviđa kod triatlona jeste osećaj zajedništva, koji ju je čak podstakao na učešće u punoj trci Ironman.

  Foto: Nokian Tyres

  Foto: Nokian Tyres

  Jedan od učesnika događaja Ironman je i ambasador brenda Nokian Tyres, svetski šampion Mika Hakkinen. Ovaj profesionalni automobilista učestvovaće u timu „Turvassa Tiellä” kompanije Nokian Tyres i širiće svest o bezbednoj mobilnosti, pre svega o važnosti stanja pneumatika. „Turvassa Tiellä”, kampanja finske motosportske organizacije AKK, promoviše bezbednu mobilnost po školama i različitim događajima. Ona je deo globalne kampanje FIA – Akcija za bezbednost na putu.

  Nokian Tyres će na događaju predstaviti svoju novu uslugu SnapSkan. SnapSkan će unaprediti bezbednost na putu tako što će učesnicima događaja omogućiti da na licu mesta brzo i jednostavno provere stanje svojih pneumatika.

  Foto: Nokian Tyres

  Foto: Nokian Tyres

  Nokian Tyres IRONMAN 70.3 Finland odigraće se u Lahtiju u Finskoj 30. juna 2018. godine. Učestvovaće 1.800 takmičara koji će predstavljati 41 zemlju. Očekuje se da će nekih 10.000–20.000 ljudi posetiti prostor na kom se održava događaj.

  Svi zainteresovani mogu gledati Nokian Tyres IRONMAN 70.3 trku putem livestream prenosa 30. juna 2018. godine na www.ironman.com

  Izvor: PR Nokian Tyres

  chats-viber-ts

  Tagovi: ironman, mika hakkinen, nokian tyres, triatlon, trka