0

VIŠE OD IGRE: MotoGP 18 (VIDEO)

Italijanska kompanija Milestone ove godine je odlučila da napravi pravu malu revoluciju kada je u pitanju MotoGP serijal, predstavljajući novi naslov MotoGP 18 koji koristi potpuno novi grafički engine

Foto: Milestone

Foto: Milestone

Kao što većina ljubitelj MotoGP šampionata zna, mesec jun je vreme kada se svake godine, na tržištu pojavljuje najnovija igrica iz popularnog MotoGP serijala, koji datira još početkom 2000-ih, a iza koje stoji italijanska softverska kompanija Milestone.

pročitaj još

  Foto: Milestone

  Foto: Milestone

  Kako su u Milestone već ranije najavili, MotoGP 18 predstalja revoluciju u odnosu na dosadašnje naslove (MotoGP 14 i 15, Valentino Rossi: The Game i MotoGP 17), koji su iz godine u godinu „ušminkavani“ i unapređivani. Očigledno da je bilo vreme da se napravi ozbiljniji iskorak po tom pitanju, a nakon prvih utisaka, možemo slobodno reći da je napravljen pun pogodak!

  Foto: Milestone

  Foto: Milestone

  Nažalost, to ujedno znači i da će svi ljubitelji ovog serijala i dosadašnji „igrači“, ukoliko nemaju „mašinu koja jede malu decu“, slobodno moći da zaborave na ovaj naslov, jer novi Unreal grafički engine zahteva izuzetno jaku konfiguraciju, počevši od, naravno, grafičke kartice, pa preko pozamašne količine RAM-a, do snažnog procesora koji sve to treba da iskoordinira.

  Foto: Milestone

  Foto: Milestone

  Ukoliko imate „babarogu“ od računara, tada ćete u potpunosti moći da uživate, i to ne samo u novom grafičkom „endžinu“ već i u brojnim detaljima koji su inkorporirani od ove godine. Pored aktuelnih timova, vozača, ali i staza za 2018. godinu, tu je i veći izbor pneumatika (Soft, Medium, Hard), kao i malo bogatija kontrola ECU jedinice, gde je pored Traction Control, sada ubačen i Engine Braking (kočenje motorom).

  Foto: Milestone

  Foto: Milestone

  Unapređen je i AI, odnosno veštačka inteligencija protivnika, koji sada predstavlja pravi izazov na najtežim nivoima, a uz to, znatno je poboljšan i tzv. fizički model vožnje, ne samo prilikom prolaska kroz krivine, već i pri većim brzinama, kao i na samom kočenju, gde je motocikl sada znatno „živahniji“.

  Foto: Milestone

  Foto: Milestone

  Ono što ni ovaj put nije inkorporirano jesu promenljive vremenske prilike, odnosno mogućnost padanja kiše tokom „suve“ trke i odlazak u boksove na promenu motocikala što bi umnogome doprinelo realističnoj atmosferi same igre. Ovako, na vama je pre trke da odaberete da li ćete voziti po suvoj ili vlažnoj stazi, da li će biti oblačno ili će „pljuštati“ kiša.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: igra, milestone, motogp 18, pc, ps4, xbox