0

DIJAMANT SA DVA TRUPA: 40 Open Sunreef Power

Iako 40 Open Sunreef Power nije istinski novitet u svetu nautike, budući da je kao koncept predstavljen još pre četiri sezone u Kanu, ovaj luksuzni katamaran kompanije Sunreef Yachts nastavlja da privlači pažnju širom Azije. O tome svedoče i najnovije nagrade, ali i posebna „dijamantska“ verzija koja bi uskoro trebalo da zaplovi...

Foto: Sunreef Yachts

Foto: Sunreef Yachts

Nakon spektakularnog pojavljivanja na ovogodišnjem Međunarodnom salonu nautike u Dubaiju, kompanija Sunreef Yachts je predstavila svoju dobro poznatu sutdiju 40 Open Sunreef Power iz 2014. godine, ali u novom izdanju, kao brod koji je moguće kupiti ili poručiti.

pročitaj još

  Reč je o dinamičnom dnevnom kruzeru koji podiže komfor krstarenja i luksuz na najviši nivo. Pogotovo luksuz, budući da će restilizovani katamaran, naravno, po želji kupaca, od sada moći da bude uz Sun King Diamond premaz!

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Zapravo, ova komapnija, prva u svetu, nudi poseban način lakiranja pojedinih delova plovila pri čemu se koristi prah od prirodnih dijamanata. Specifičan „premaz“ se posebno priprema, nanosi i polira, kako bi na svakoj povšini izgledao jednako atraktivno i prefinjeno.

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Poznata kompanija čiji osnivač i vlasnik Francuz Francis Lapp, sa glavnim brodogradilištem u Gdanjsku, već godinama izrađuje katamarane koji predstavljaju atrakciju u najekskluzivnijim lukama. Sa ponosom se ističe prostor za uživanje, kao i konstrukcija koja omogućava impresivnu stabilnost na višim brzinama.

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Ipak, i onaj kome performanse nisu glavni argument za kupovinu, već ponuda prostora koja omogućava izuzetan komfor putnicima u ovom „minimalističkom“ plovilu će pronaći savršenog saveznika. Jer sa svojih 13,1 metar dužine i 5,2 širine, 40 Open Sunreef Power zaista nije veliko plovilo…

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Pogotovo, ne u proizvodnom programu kompanije Sunreef Yachts čiji luksuzni brodovi sa dva trupa pokretani motorima dostižu i 210 stopa, ali je zahvaljujući odličnoj organizaciji prostora, kao i nekim praktičnim rešenjima, dnevni kruzer vredan pažnje.

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Tako, 40 Open Sunreef Power nudi mogućnost interesantrog proširenja palube na račun bokova koji se otvaraju ka moru. Tu je i mogućnost ergonomskog smeštaja ronilačke opreme i rekvizita za vodene sportove. A posle aktivnog dana na vodi, „posada“ neće ostati uskraćena ni za relaksaciju i uživanje.

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Zahvaljujući modularnoj arhitekturi, prostor se može prilagoditi željama putnika i imućnog vlasnika, što garantuje maksimalan utisak boravka na talasima. To znači da se iz kokpita pristupa delu „ispod palube“ i „plovcima“ se mogu naći do dve kabine za spavanje i kupatilo, te eventualno ostava. Kako bi kompanija Sunreef Yachts išla u korak sa vremenom, elegantno plovilo dužine 40 stopa, takođe, nudi prvoklasni multimedijalni sistem.

  Foto: Sunreef Yachts

  Foto: Sunreef Yachts

  Kada je reč o brzini, ljubitelji plovidbe na raspolaganju imaju mogućnost početnog pogona koji ima 2 x 435 konjskih snaga, dok maksimalnih 2 x 860 „konja“ dovoljno za čak 60 čvorova. Za impresivne performanse je osim agregata svakako zadužena i besprekorna hidrodinamika, koja je posledica savremenog nautičkog dizajna.

  I tako… Iako 40 Open Sunreef Power nije najveći u ponudi, niti možda najnoviji, ipak je to jednistven dragulj na vodi!

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: 40 open sunreef power, katamaran, nautika