0

AVANGARDNA ELEGANCIJA: Ulysse Nardin Freak Vision

Nastao iz kreativnosti i želje za savršenstvom, časovnik Freak Vision najverniji je dokaz da manufaktura Ulysse Nardin u praksu prenosi najnaprednija rešenja iz časovničarskog ateljea

Foto: Ulysse Nardin

Foto: Ulysse Nardin

Kompanija Ulysse Nardin, osnovana još 1846. godine, u aktuelnom katalogu nudi čak pet kolekcija – Marine, Diver, Classic, Executive i Freak. Ipak, u centru pažnje kolekcionara koji žele nešto više od časovnika jeste Freak kao linija muških satova koja se preporučuje avangardnim dizajnom.

pročitaj još

  Elitna smotra časovničarskih noviteta, popularni SIHH, ove godine protekla je u znaku ekskluzivne premijere ateljea Ulysse Nardin. Ime koje je poznato svim entuzijastima i kolekcionarima, sada istražuje nove teritorije promocijom modela Freak Vision. Avangarda, modernizam i umetnost za Ulysse Nardin nisu novost, a kao detalj koji pravi razliku napomenućemo i pionirsku upotrebu silicijuma – materijala koji je u režiji švajcarske kompanije doživeo ekspanziju i potvrdu. Upravo za kolekciju Freak vezuje se upotreba silicijuma, za izradu vitalnih sklopova poput nemirinice mehanizma.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Sada, 17. godina nakon prve Freak verzije, evolucijom tehnologije i dizajna UN promoviše Freak Vision. Već ima jasno stavlja do znanja da je reč o meraču vremena koji provocija i izaziva emocije, časovniku koji prkosi svakodnevnim rešenjima. Kao dokaz da kreativnost ne poznaje granice, Ulysse Nardin je sada za „probrano društvo“ izradio ručni sat od platine. Za dimenzije je odabran prečnik od 45 milimetara, koji samo dodatno naglašava posebnost pravog remek-dela zanatske izrade.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Najcenjeniji materijali su upotrebljeni i kod ostalih komponenti, pa je tako prsten kućišta, popularni bezel izrađen od titanijuma. Stil sportske elegancije zaokružen je kaišem od plave kože sa sigurnosnom kopčom od titanijuma. Izbor boja simbolično odaje počast nautičkom nasleđu kompanije Ulysse Nardin, koja je neraskidivo vezana za svet morskih i podvodnih avantura.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Iako o dizajnu ne treba diskutovati, činjenica je da brojčanik nosi jedinstveni vizuelni identitet, sa rešenjima koja su u potpunosti autentična. U skladu sa renomeom, koji od 1846. godine predstavlja simbol konstantnih inovacija Ulysse Nardin konvencionalna rešenja prepušta drugima pa se i Freak Vision uklapa u niz harizmatičnih časovnika. Minimalizam i mehanika vidljiva na brojčaniku su harmonično spojeni, dok je ime kompanije suptilno ispisano, kao svojevrsni podsetnik na umeće radionice Ulysse Nardin. Indikatori su svedeni i ugravirani, bez tradicionalnih oznaka rimskih ili arapskih brojeva.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Za rad je zadužen UN-250, kalibar impresivnih mogućnosti i rezervne snage od 50 časova. U prvom planu je Grinder, napredni sistem automatskog navijanja koji je efikasnost podigao do neslućenih visina. Sve navedeno doprinosi impresivnoj preciznsti izrade i pouzdanim radom koji je od 2001. godine i prvog modela serije Freak – sinonim za UN manufakturu. Kako bi iskustvo vlasnika unapredio na svim poljima, Ulysse Nardin je ljubiteljima tehnike omogućio pogled na Grinder sistem, budući da je poleđina kućišta izrađena od transparentnog stakla.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, freak vision, satovi, ulysse nardin