0

VIŠE OD IGRAČKE: LEGO Technic Bugatti Chiron (VIDEO)

LEGO za ovo leto sprema pravo remek-delo kada je u pitanju Technic serija, budući da u avgustu stiže Bugatti Chiron u razmeri 1:8, a kojeg čini čak 3599 delova!

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Ljubiteljima LEGO „kockica“ sigurno je dobro poznata i posebna serija Technic, koja umetnost sklapanja dovodi na jedan sasvim drugi, gotovo profesionalni nivo.

pročitaj još

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Jedan od najnovijih artikala iz LEGO Technic serije jeste i famozni Bugatti Chiron, i to u prilično velikoj razmeri 1:8, koji će se u prodavnicama pojaviti negde početkom avgusta.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Ono što karakteriše ovaj model, osim, naravno itekako visoke cene od čak 370 dolara (u Nemačkoj) jeste činjenica da se sastoji od 3599 delova i da je razvijen zaista u saradnji sa renomiranim proizvođačem Bugatti.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Model je dugačak 56 centimetara, visok 14, a širok 25 cm te u kombinaciji sa pomenutih 3500+ delova, sasvim je jasno da ćete za sastavljanje ovog modela trebati da uzmete slobodne dane na poslu. No, nije sve u veličini, jer kao što rekosmo, Technic serija nudi i neke pokretne delove.

  Foto: LEGO

  Foto: LEGO

  Tako je kod ovog modela zadnji spojler pokretan, baš kao i polugice za promene stepena prenosa 8-stepenog automatskog menjača, dok je famozni W16 motor urađen veoma detaljno, sa klipovima koji se pomeraju! Šta reći, osim da je zaista u pitanju pravo remek-delo koje imaju i svoju adekvatnu cenu…

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: bugatti, chiron, fun news, lego, model, technic