0

IZBOR SAVREMENIH DŽENTLMENA: Chopard Mille Miglia Race Edition

U poznatom Chopard maniru, Mille Miglia kolekcija nastavila je da promoviše klasičan stil, izgled koji je ravnodušan prema prolaznim rešenjima. Kao rezultat, švajcarski dizajneri ponudili su časovnik Race Edition, dostupan u čeliku i ekskluzivnom ružičastom zlatu

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Svet trka nepresušna je inspiracija. Brzina, glamur i večni sjaj pobedničnog postolja za mnoge su pokretačna snaga, životni stil. Po nekom nepisanom pravilu kao najbolji dodatak vrelini asfalta izdvajaju se satovi. Taj detalj, osim ukrasa na muškoj ruci neretko predstavlja i statusni simbol, svojevrsnu ulaznicu u svet visokog društva. Takođe, časovnici sa švajcarskim poreklom po tradiciji su poruka podrške ručnom radu, izvrsnosti izrade.

pročitaj još

  Kao jedna od malobrojnih kompanija koja se može pronaći u priči o ekskluzivnom časovničarstvu izdvaja se Chopard. A opet, kao zaštitni znak manufakture već tri decenije prirodno se ističe linija Mille Miglia časovnika. U godini jubileja, Chopard je rešio da ljubiteljima finih časovnika ponudi nešto zaista specijalno. Trideseti rođendan će osim po modelima sa brojčanicima u atraktivnim bojama, a koje smo već predstavili, biti u znaku edicije Race Edition.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Kao što već samo ime jasno poručuje, model koji je pred vašim očima inspiraciju je potražio u nostalgičnim automobilima. Ekskluzivni oldtajmeri inače su deo nezaobilazne Mille Miglia scenografije. Kao revijalni reli klasika na četiri točka, koji se tradicionalno održava u Italiji Mille Miglia predstavlja magnet za automobile koji prkose savremenom dobu. Tu, u epicentru kolekcionarskih dešavanja, na ruti od Breše do Rima Chopard decenijama dominira. Kao zvanični merač vremena relija, Mille Miglia u svakom novom izdanju diskretno evoluira. U verziji za sezonu 2018. Race Edition promoviše najbolje što u ovom trenutku Chopard može da ponudi. A to je zaista mnogo…

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Mille Miglia 2018 Race Edition za početak pravi je kolekcionarski biser. Iz radionice Chopard u čeliku će biti izrađeno svega 1.000 primeraka, dok će privilegiju da na ruci ponese model od zlata imati 100 najbržih ali i najimućnijih kolekcionara. Ekskluzivni merač vremena estetski je ostao dosledan nasleđu, pa će ljubitelji klasične sportske elegancije nesumnjivo biti očarani. Radoznale poglede prvi će privući sportski brojčanik, koji je dekorisan sa tri hrono podbrojčanika. Svoje mesto pronašao je i prikaz datuma u mesecu. Arapski brojevi su odmerenim dimenzijama obezbedili jasno očitavanje, a kao efektan kontrast svedenim tonovima Chopard ponosno ističe crvenu zastavicu sa oznakom za rutu od 1000 milja (1.600 kilometara).

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Kao što smo već pomenuli, kućište je izrađeno od čelika ili sofisticiranog ružičastog zlata. Na poleđini, transparentno staklo daje posebnu čar ljubiteljima mehanike. Tu kuca sertifikovani COSC mehanizam, čija se preciznost i pouzdanost ne dovode u pitanje. Kao podsetnik na značaj jubilej koji Chopard Milia obeležava, na prozirnom poklopcu je i oznaka za trideset godina partnerstva. Kao krunu majstorstva, Chopard najavljuje autonomiju rada od 42 časa. Posvećenost detaljima je potvrđena i krunicom koja je ukrašena simbolom retro volana. Takođe, omaž prošlosti Chopard je do sada potvrđivao i kaišem koji izgledom Dunlop pneumatika evocira slavne dane automobilskog nadmetanja. Ovom prilikom je ipak upotrebljena luksuznija opcija, kaiš od perforirane kože sa crvenim detaljima. U skladu sa tim izborom, ali i osnovnom namenom, vodootpornost je ograničena na 50 metara.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: chopard, mille miglia, race edition, satovi