0

EVOLUCIJA NA TALASIMA: Cranchi E 52 F Evoluzione

Kompanija Cranchi kroz istoriju najbolje pokazuje da je za uspeh potrebna stalna evolucija. Ova filozofija sada je postala i sastavni deo imena inovativnih plovila koja nose oznaku E, baš kao evolucija

Foto: Cranchi

Foto: Cranchi

U skladu sa filozofijom o konstantnoj evoluciji, Cranchi je pod palicom slavnog dizajnera Kristijana Grandea razvio svoje najpopularnije „flybridge“ plovilo dodavši mu niz savremenih rešenja koja su ga učinila još privlačnijim. Rezultat toga je jedno od najinteresantnijih plovila E 52 F Evoluzione, koje je predstavljeno još prošle sezone.

pročitaj još

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Ova jahta dužine 15,82 m nosilac je laskave titule „Jadranski brod godine“, koja joj je dodeljena na prestižnom događaju „Adriatic Boat Show 2017”. Opravdanost nagrade je jasna već pri prvom susretu sa ovim reprezentativnim predstavnikom italijanske škole estetike. Svaki detalj odlikuje moderan i upotrebljiv dizajn, tako da je boravak na njemu pravo zadovoljstvo.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Gde god da se okrenete nailazite na primere pametnih rešenja. Tako je, recimo, kokpit gotovo potpuno zaštićen, izuzev ležaja napred i platforme za sunčanje. To praktično znači da Cranchi E52 Evoluzione nudi dve, tj. tri odvojene palube, jednu dole zatvorenu i drugu otvorenu, baš kao i onu gore, jer je ovo pravo „flybridge“ plovilo.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Inače, gornja paluba je pozicionirana tako da ostatak plovila bude osunčan i otvoren. Opremljena je barom, podesivim sofama sa stolom i udobnim ležajevima koji okružuju gornju sikpersku poziciju. Mogućnost otvaranja tende ne pogoduje panoramskom pogledu, ali je od značaja u najsunčanijim danima.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Silaskom niz stepenice stiže se do široke platforme za plivanje spremne za sportove na vodi, a po potrebi tu se može postaviti i gril. Bočnim prolazima lako se stiže do pramca koji je idealno mesto za opuštanje. Ispred klupe nalazi se velika platforma za sunčanje sa podesivim naslonima i detaljima koji će odmor učiniti još prijatnijim. Iako ova serija ne sadrži ništa revolucionarno, njena funkcionalnost impresionira…

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Na donjem nivou glavne palube nalazi se pregršt prostora za odmor i druženje, ali i pripremanje hrane. Posebno je interesantan nivo interakcije između ove zone i kokpita, gde je postignta adekvatna prostorna, tj. ambijentalna celina.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Asimetričan dizajn nameštaja odvaja kuhinju od ostatka prostora koji predstavlja odeljak za zabavu. Ovde vlada sofisticirani stil elegantnog nameštaja, a odličnoj atmosferi doprinose i velike staklene površine, koje obezbeđuju dovoljno dnevne svetlosti, pored toga što izgledaju privlačno i spolja.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Ovaj kompaktan i svetao prostor vodi do tri kabine i dva kupatila. Pored funkcionalnosti i udobnosti, ovo plovilo odlikuje i vrhunski izbor materijala, ali i nivoa izrade. To znači da će se ukupno 12 putnika osećati dovoljno prijatno, tako da će i najkraće putovanje jahtom Cranchi E 52 F Evoluzione ostati nezaboravno iskustvo.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  U osnovi, za pogon su zadužena dva Volvo Penta motora od po 550 konjskih snaga, mada Cranchi E52 Evoluzione može da se poruči i sa parom motora istog proizvođača, samo snažnijim za 50 KS. Ova luksuzna i moćna „lađa“ je tako projektovana da se sigurnost i stabilnost ne dovode u pitanje čak ni pri najekstremnijim manevrima. Drugim rečima, plovilo renomirane italijanske kompanije sposobno je da održi najviši nivo plovidbe i u otežanim uslovima.

  Foto: Cranchi

  Foto: Cranchi

  Rezerovoari za gorivu imaju zapreminu od 1.570 litara, dok rezerva pitke vode iznosi 540 litara. Maksimalna brzina izgnosi gotovo 32 čvora, ali je najprijatniji osećaj kada se plovidba odvija nešto sporijie, kao što je, uostalom, i evolucija prilično spor proces, ali uvek daje sve bolje i bolje rezultate.

  TopSpeed Team

  Više informacija
  GOGA YACHTING CLUB
  Save Kovačevića 4E / II red
  11210 Beograd – Krnjača
  +381 11 33 17 317
  goga@nautica.rs
  www.nautica.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: brod, cranchi, evolution, jahta, nautika