0

U ZNAKU HEDONIZMA: Ferretti Yachts 920

Brend koji u 2018. godini proslavlja značajan jubilej, pola veka postojanja, pripremio je još jedan projekat za aktuelnu sezonu. To je jahta Ferretti Yachts 920 - duga 28,5 metara, impresivnog dizajna i fascinantnog komfora

Foto: Ferreti Yachts

Foto: Ferreti Yachts

Ljubitelji nautike ime Feretti decenijama izgovaraju sa velikim poštovanjem. Po mnogima najpoznatija kompanija u svetu luksuznijih jahti, okupila je oko sebe renomirane brendove, pa se Ferretti grupa može nazvati i liderom na talasima. Osnovana 1968. godine u Bolonji, kompanija Ferretti je sa sedištem u mestu Forli postala epicentar kreativnosti i impresivnih modela u svim klasama.

pročitaj još

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  Nakon nešto „skromnijeg“ modela 780, na red je došla i elitna jahta gorostasnih dimenzija – Ferretti Yachts 920, kako bi na što impresivniji način obeležio pola veka postojanja. Nastao u saradnji sa dizajnerskim studijom Zuccon, ovo plovilo je impresivne spoljašnosti, ali i enterijera. Smelo i bez kompromisa, italijanski brend se prilikom skiciranja opredelio za kombinaciju klasike i futurizma, koji je predstavljen savremenom formom i detaljima.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  Za premijeru je nimalo slučajno odabran Kan, odnosno prošlogodišnji Salon nautike u tom gradu. Azurna obala i jahte prirodan su spoj, a to je ujedno i teren gde Ferretti dominira u svim kategorijama. Nema sumnje da će i verzija 920 pomrsiti račune malobrojnim rivalima. Razloga za optimizam ima na pretek, a jedan od jačih argumenata svakako je prostrani flajbridž sa impozantnim linijama i ogromnim panoramskim staklenim površinama, te niz komfornih delova za odmor i prefinjena unutrašnjost koja čini ovu jahtu pravim predstavnikom svoje kategorije.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  Akcenat dizajnera posvećen je i prostoru ispod palube, pa je italijanska lepotica ponudila još luksuznije i komotnije VIP odaje za vlasnika. U saradnji sa uglednim partnerima, poput kompanije za izradu nameštaja po meri Potocco, ponuđeni su novi dezeni, kvalitetni materijali i mnogo stakla koje će unaprediti osećaj prostranosti. Dominantnu pojavu na talasima osigurale su i dimenzije, tačnije dužina od 28,49 metara.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  Prirodno, pomenuti gabariti odrazili su se i na prostor koji je na raspolaganju putnicima, a napomenućemo da je 920 „registrovan“ za 20 privilegovanih posetilaca. Tako glavni salon odlikuje prostor od 320 kvadratnih metara, dok se prilikom narudžbine može izabrati jedna od dve ponuđene konfiguracije rasporeda – verzija sa tri ili četiri kabine, u zavisnosti od potreba.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  Ništa manje impresivno ne zvuči i podatak da je putnicima tokom plovidbe na raspolaganju čak pet kupatila. I vreme za gozbu na pučini biće u znaku hedonizma, jer je Ferretti jahtu opremio trpezarijskim stolom za osam osoba koji je kreiran od modernog dimljenog stakla, uz stolice prekrivene luksuznom Nubuck kožom.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  A kada vlasnik bude poželeo da prošeta Kroazetom, brzina će učiniti svoje. Snagom od 2.435 KS moćni Ferretti Yachts 920 garantuje krstareću brzinu od 26 čvorova, dok je maksimalna brzina respektabilnih 30 čvorova. Italijanski proizvođač ne bi bio lider da nije veliku pažnju posvetio i postoru za posadu. Tako, kapetan na raspolaganju ima privatni apartman, dok će čak i njegovi pomoćnici, odnosno ostala posada uživati u privilegijama poput zasebnih kupatila.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  Prvi model ovog impresivnog plovila je već sa uspehom porinut, a u brodogradilištu samouvereno dodaju da je druga jahta Ferretti Yacht 920, izrađena za američko tržište, upravo debitovala na Salonu nautike u Majamiju, dok će treći model, planiran za Aziju, biti prikazan nešto kasnije ove godine.

  Foto: Ferreti Yachts

  Foto: Ferreti Yachts

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: brod, ferreti yachts 920, jahta, luksuz, nautika