0

DO BROJA 300: Chopard Mille Miglia Racing Colours

Kompanija Chopard proslavlja tri decenije kolekcije Mille Miglia promovišući kvintet živopisnih boja koji ističe posebnost novog hronografa. Upoznajte liniju Racing Colours, novi kolekcionarski model švajcarskog brenda

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Kompanija Chopard je poznatu trku Mille Miglia prvi put podržala 1988. godine, utemeljivši tradiciju koja je održana do današnjih dana. Ostalo je istorija, ispisana elegantnim časovnicima koji su na diskretan način naglašavali veze sa svetom klasičnih automobila. U prethodnim verzijama, klasik kuće Chopard postao je zaštitni znak nadmetanja gde su, između ostalog, nekada vozile veličine poput Alberta Askarija i Huana Manuela Fanđa.

pročitaj još

  Tih hiljadu milja je u periodu od 1927. do 1957. godine predstavljalo merilo vrednosti veštine vozača i performansi automobilskih kompanija. Poslednjih decenija održava se revijalna trka gde učestvuju posade elitnih oldtajmera, pa je čuvena Mille Miglia u savremeno doba nastavila da asocira na nezaboravnu epohu iz prošlog stoleća.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Deleći iste vrednosti, Chopard već tri decenije obeležava legendarnu rutu od Breše do Rima i to čini časovnicima koji predstavljaju savršen detalj, prirodno povezan sa vožnjom automobilskih klasika. Prepoznatljivi stil, sportski kaiš izrađen u maniru nostalgičnih guma i vrhunska preciznost mehanizma dovoljni su za reputaciju u elitnim Swiss Made krugovima. Kako bi na što efektniji način obeležio trideset godina saradnje, Chopard je na tržište plasirao novu liniju Mille Miglia časovnika.

  Za sezonu 2018. švajcarska kompanija vizuelno ostaje verna nasleđu, ali uz dodatak atraktivnih boja. Ovim efektom je brojčanik Racing Colours edicije naglašen u pet nijansi, koje ističu estetiku hronografa sa tri tradicionalna podbrojčanika.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Simbolično, svaka od dostupnih nijansi predstavlja omaž jednoj od zemalja učesnika. Tako je Bright Rosso Corsa posvećena Italiji, Silver Grey Nemačkoj, British Racing Green Velikoj Britaniji, Plava asocira na posade iz Francuske dok su atraktivni žuti tonovi simbol vozača iz Belgije. Kako bi osigurala ekskluzivnost kolekcije Racing Colours, manufaktura Chopard će svaki model izraditi u svega 300 primeraka.

  Dizajneri su u prošlosti potražili inspiraciju i za detalje, pa Chopard Racing Colours promoviše restilizovane kazaljke, oblik lugova i vintidž indikatore. Takođe, posvećenost detaljima je podignuta na viši nivo, što je vidljivo i na filigranskoj dekoraciji krunice. Po tradiciji, brojčanik je dekorisan i autentičnom oznakom 1000 miglia, crvene boje. Uprkos „vintidž“ izgledu, Chopard je dimenzijama od 42 milimetra kolekcionarski novitet prilagodio savremenim trendovima i muškarcima od stila.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Za rad je zadužen automatski mehanizam sa renomiranim COCS sertifikatom od 37 rubina, koji garantuje autonomiju rada od 42 časa. Kako bi očitavanje bilo na nivou u svim uslovima, Chopard je upotrebio Super-LumiNova tretman na kazaljkama od rodijuma i kod arapskih brojeva. Budući da je u pitanju model koji je inspirisan svetom trka, vodootpornost je simbolična i ograničena na 50 metara.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, chopard, mille miglia, racing color edition, satovi, trka