0

KRALJ ZARONA: Ulysse Nardin Diver Deep Dive

Na renomiranom SIHH sajmu elitnog časovničarstva u Ženevi, kompanija Ulysse Nardin predstavila je ronilački model impresivnih karakteristika i iste takve pojave. Upoznajte moćni Diver Deep Dive, sat koji je vodootporan do ekstremnih dubina

Foto: Ulysse Nardin

Foto: Ulysse Nardin

Od samog osnivanja 1846. godine, Ulysse Nardin je poznat po bliskim vezama sa svetom nautike. Iako ronilački modeli nisu bili prioritet u pionirskim danima, sve veća popularnost časovnika sa podvodnim karakteristikama motivisala je ovu kompaniju da na tržište plasira verziju Diver Deep Dive. Već samo ime jasno stavlja do znanja da je reč o satu koji ne krije potencijal, što je jasno i pri pogledu na robusno kućište od 46 milimetara.

pročitaj još

  Nema sumnje da će ovaj časovnik animirati ljubitelje adrenalina i ronilačnih avantura. Najmoćniji model Diver kolekcije objedinio je najnaprednija rešenja švajcarskih majstora časovničarstva i kao poslednja evolucija sportskih modela promoviše zapanjujuću vodootpornost od 1.000 metara, sa obaveznim helijumskim ventilom na titanijumskom kućištu. Ipak, posebnu pažnju posetilaca na posećenom SIHH salonu u Ženevi privuklo je vizuelno rešenje brojčanika.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Naime „cifer“ atraktivnog noviteta dekorisan je siluetama petnaest ajkula „čekićara”. Simbol moćnog predatora i veličanstvene prirode takođe ukrašava i poleđinu kućišta, gde je utisnut prikaz neobične „Hammer Head“ ajkule čekićare. Da su dizajneri mislili o svim detaljima ilustruje i otporna korona sa 12 naglašenih celina, koja omogućava upotrebu čak i u slučaju upotrebe ronilačkih rukavica. To da će ovaj ekskluzivni merač vremena biti dostupan u ograničenoj seriji nije iznenađenje.

  Ulysse Nardin je najavio svega 300 primeraka na globalnom nivou, pa će Diver Deep Dive nesumnjivo imati kolekcionarski status. Za precizan rad, u skladu sa tradicijom, ništa nije prepušteno slučaju. Moćni Diver Deep Dive pokreće provereni kalibar UN-320, mehanizam nastao u ateljeu UN brenda, sa naprednim silicijumskim sklopovima i autonomijom rada od 48 časova.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Budući da je reč o mehanizmu koji maksimum pruža i u najzahtevnijim uslovima, akcenat je na pouzdanom radu, a ne na ekstravagantnim komplikacijama. Tako UN-320 osim prikaza vremena stavlja na raspolaganje i takozvanu malu sekundaru, ali i uvek koristan prikaz datuma u mesecu. U skladu sa osnovnom namenom, Ulysse Nardin je beskompromisni ronilačni model opremio sportskim kaišem od kvalitetne gume, koji se prilikom zarona i dodatno proširuje.

  TopSpeed Team

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, diver deep dive, satovi, ulysse nardin