0

MIRNA PLOVIDBA: Bavaria Nautitech 40 Open

Zahvaljujući modularnim rešenjima, savremena jedrilica sa dva trupa Nautitech 40 Open predstavlja odličan balans upotrebljivosti i elegancije, kojim je Bavaria vešto utkala sve što je neophodno za vrhunski hedonizam na talasima u klasi do 40 stopa

Foto: Bavaria

Foto: Bavaria

Da brzina i komfor mogu da žive pod „istim krovom“ potvrdila je promocija katamarana kompanije Bavaria. Osnovana 1978. godine, kompanija sa sedištem u Gibelštatu poslednjih godina potvrdila je status u svetu nautike.

pročitaj još

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Iako najveću pažnju svakako privlače motorne jahte, ovom prilikom ćemo detaljnije upoznati katamaran koji dimenzijama, ponudom prostora i karakteristikama predstavlja svestran izbor ljubitelja plovidbe.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Novi model u popularnoj liniji Nautitech dobio je oznaku 40 Open i za mesto u svetu nautike boriće se harmonijom elegancije i svakodnevne praktičnosti. Pođimo od dizajna, koji u ovom slučaju potpisuje renomirani Marc Lombard, čiji su radovi obeležili svet ekskluzivnih jahti.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Zahvaljujući talentu i kreativnosti dizajnera koji je u višedecenijskoj karijeri sa papira na nemirne talase preneo više od 250 originalnih rešenja, sada je pred nama katamaran neospornog šarma i privlačnosti.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Inovativno rešenje podrazumeva palubu, kokpit i salon na istom nivou, što doprinosi jedinstvenom potencijalu prostora. Uprkos činjenici da je Nautitech 40 Open najkompaktniji u portfoliju nemačkog proizvođača, nova Bavaria ponudila je izuzetan prostor za relaksaciju tokom plovidbe.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Takođe, u dužinu od 40 stopa savršeno su uklopljene tri ili četiri ergonomske kabine, u zavisnosti od potreba. Da je tim inženjera i dizajnera razmišljao o svim aspektima plovidbe potvrdio je i takozvani „lounge“ prostor sa kapacitetom smeštaja 12 osoba, koji se prilagođava vremenskim uslovima. Naime, zahvaljujući modularnom sistemu, Nautitech omogućava bezbrižno sunčanje, ali po potrebi i zaklon prilikom kiše ili snažnog vetra.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Zahvaljujući iskustvu, Mark Lombarg je na impresivan način rešio „Ahilovu petu“ katamarana, nedostatak prostora… Tako je budućim vlasnicima na raspolaganju čak i praktična ostava koju mogu koristiti za smeštaj rekvizita za vodene sportove.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Unutrašnost je izrađena od kvalitetnih materijala, sa akcentnom na površine od prirodnog drveta i sa detaljima svetlih tonova. Kompletna oprema podrazumeva i najsavremenije kuhinjske elemente. Ipak, ono što u kompaniji Bavaria sa ponosom ističu jeste VacuTec, tehnologija upotrebe materijala koji štede masu i do 20 procenata, bez negativnog uticaja na čvrstinu.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Za pogon je zadužen tandem dizel motora od 20 konjskih snaga, što je optimalan izbor za prijatno krstarenje. Putnicima je na raspolaganju i ponuda sveže vode koja je smeštena u dva rezervoara, od po 215 litara.

  Foto: Bavaria

  Foto: Bavaria

  Na kraju, budućim vlasnicima ostaju samo „slatke muke“ poput izbora lokacije na kojoj će Bavaria Nautitech 40 Open ostvariti pun potencijal uživanja u mirnoj plovidbi, koji su osmislili dizajneri i inženjeri.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: 40 open, bavaria, brod, katamaran, nautika, nautitech