0

INSPIRISANI BRZINOM: Chopard Superfast Chrono i Superfast Power Control Porsche 919 HF Edition

Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Porsche, stvoren je sat koji na simboličan način približava svet adrenalina. Dostupan u simboličnom broju od 919 primeraka, ekskluzivni Chopard namenjen je ljubiteljima sportske elegancije. Upoznajte moćni hronograf Superfast Chrono, ali i Superfast Power Control Porsche 919 HF Edition, sat koji će biti plasiran u svega 100 primeraka

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Kompanija Chopard poznata je po podršci koju pruža značajnim automobilskim događajima. Najpoznatiji od svih svakako je nostalgični Mille Miglia reli klasičnih automobila, koji od 1988. godine nosi Chopard potpis. Ipak, bliska saradnja sa Porsche Motorsport divizijom donosi i satove koji promovišu savremeni dizajn i moćne performanse. Iako povoda za predstavljanje atraktivnih satova na stranama TopSpeed magazina nikada ne nedostaje, kalendarski kraj godine idealan je trenutak za promociju sata koji prati uspehe na “gridu”.

pročitaj još

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Naime, nedavno je u Šangaju Porsche Motorsport potvrdio dominaciju u zvaničnoj FIA World Endurance konkurenciji, čime je ispisao nove stranice trkačke istorije. Ujedno, Porsche tim je na taj način objedinio titule u Svetskom šampionatu  izdržljivosti u klasi konstruktora i vozača. Trio u sastavu Earl Bamber, Timo Bernhard i Brendon Hartley, uprkos drugom mestu na šestočasovnoj trci u Šangaju, okitio se šampionskim peharom. Upravo je otvaranje šampanjca na pobedničkom postolju idealan trenutak za predstavljanje sata koji je personifikacija uspeha.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Chopard je ljubiteljima sportskih časovnika predstavio verziju sa funkcijom hronografa. U pitanju je model koji precizno meri deonice vremena, pa će svakako biti interesantan izbor ljubitelja brzine. Vizuelno, sam hronograf primer je savremenog časovničarstva. U pogledu estetike Superfast Chrono igra na “kartu” čeličnog kućišta izraženog prečnika od 45 milimetara. Atraktivni Superfast Chrono sportsku eleganciju ističe na klasičan način – sa tri podbrojčanika na srebrnoj pozadini. U skladu sa tradicijom, detalji su crvene boje.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Za rad je zadužena proverena “mašina”. Mehanizam interne oznake 03.05-M sastavljen je od 310 delova, sa 45 rubina i 28,800 vibracija po satu. Kao rezultat dolazi i rezerva snage od pribiližno 60 časova, ali i ugledni COCS sertifikat najpoznatije hronometarske preciznosti. Ljubiteljima sportskih automobila ali i mehanike dizajneri kuće Chopard izašli su u susret upotrebom transparentnog stakla na pozadini, koje omogućava pogled na samonavijajući kalibar sa rezervnom autonomijom rada od 60 časova. Poput svih satova iz sportskog Chopard programa, i elegantni Superfast Chrono krasi zašrafljujuća krunica koja garantuje vodootpornost od 100 metara.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Takođe, sportski imidž i asocijacija na svet trka vidljiva je i na izboru kaiša koji je izrađen od gume koja izgledom nepogrešivo liči na popularne slik pneumatike. Osim hronografa, Chopard je prilikom novih trijumfa u Kini podsetio i na model Chopard Superfast Power Control Porsche 919 HF Edition, sat koji je plasiran u 100 primeraka. Ekskluzivno dostupan u okviru odabranih Chopard butika, časovnik promoviše perfekcionizam koji je i spojio dve ugledne kompanije. Sam sat u pogledu dizajna nastavlja sa poznatom Chopard estetikom.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Sportska elegancija i svestrani stil naglašeni su kontrastnim detaljima na crnom brojčaniku, poput oznake 919. U skladu sa trkačkim vezama, na “ciferu” je grafički predstavljena i dostupna rezerva snage koja je ilustrovana tako da asocira na pokazivač goriva u automobilima. Osim markantnim stilom i dimenzijama od 45 milimetara, moćni izgled je naglašen laganim titanijumom korišćenim za izradu kućišta.

  Uroš Popović

  Maestro Jewelers
  www.maestro.rs

  chats-viber-ts

  Tagovi: 919, chopard, hf edition, porsche, power control, satovi, superfast chrono