0

NEBO JE GRANICA: IWC Pilots Collection

Kolekcija koja je definisala pozicije brenda IWC predstavlja nove modele, satove koji magičan svet pilota približavaju ljubiteljima sportske elegancije. Kompanija iz Šafhauzena, po tradiciji Pilot verzijama dodaje duh luksuza, prepoznatljivog za krugove visokog časovničara

Foto: IWC

Foto: IWC

Iako smo o kompaniji IWC pisali mnogo puta do sada, reč je o brendu koji je zaista sinonim za svet visokih Swiss Made standarda. Od samog osnivanja, sada već davne 1868. godine, IWC je kvalitet izrade, preciznost i pouzdanost mehanizama postavio na vrh prioriteta. Bez kompromisa sledeći pomenuto nasleđe, sada nam iz kolekcije stižu ekskluzivni noviteti koji nastavljaju ovu tradiciju.

pročitaj još

  Foto: IWC

  Foto: IWC

  Prvi u nizu, IWC je Big Pilot’s Watch Annual Calendar “Antoine de Saint Exupery” i predstavlja sve ono što IWC decenijama promoviše. Dostupan u veoma ograničenoj seriji od 250 primeraka, prestižni merač vremena vizuelno će biti prepoznatljiv po kućištu od 18K crvenog zlata, u kombinaciji sa braon brojčanikom i kožnom narukvicom iste nijanse. Impresivan u svim kategorijama, IWC za prestižni model bira kalibar 52850 sa sedmodnevnom rezervom snage. Simbolično, u skladu sa nastavkom saradnje sa fondacijom “Antoine de Saint Exupery” zlatni rotor mehanizma stilizovan je u formi nezaboravnog Lightning P-38 aviona.

  Foto: IWC

  Foto: IWC

  Naredni sat iz aktuelne kolekcije Big Pilot’s Watch Heritage predstavlja omaž nostalgičnom časovniku iz četrdesetih godina dvadesetog veka. Markantni sat je dostupan u dve kombinacije boja i materijala. Sportska verzija je izrađena u titanijumu, koji skladno pristaje sa crnim brojčanikom i plavim kazaljkama, dok je za elegantniju opciju obabrana sve popularnija bronza. Osim osnovne karakteristike svih pilotskih-jednostavnog očitavanja-IWC nije odstupio ni od velike krunice u vintidž stilu.

  Foto: IWC

  Foto: IWC

  Oba časovnika za rad koriste kalibar 52110 sa Pellaton sistemom navijanja i takođe sedmodnevnom autonomijom rada. Pomenuta rezerva snage na poziciji za 3 časa i grafički je predstavljena na posebnom podbrojčaniku. Predstavljanje noviteta u okviru kolekcije Pilot modela, zaokružićemo i Pilot’s Watch Mark XVIII Heritage, koji se premijerno predstavlja od laganog i veoma čvrstog titanijuma.

  Foto: IWC

  Foto: IWC

  Poput nekadašnjih avijatičarskih satova, IWC i danas ostaje veran profesionalnim standardima. Tako su svi modeli Pilot kolekcije opremljeni oklopom od tankog gvožđa sa antimagnetskim svojstvima, kao i safirnim kristalom koji onemogućava pucanje u slučaju pada pritiska u kokpitu. I još nešto im je zajedničko… Prepoznatljiv duh luksuza i ekskluzivnosti, tako svojstven kompaniji iz Šafhauzena.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, iwc, mehanizam, pilots collection, satovi, swiss made