0

DEO LEGENDE: Sat Paul Newmana prodata za rekordnih 17,8 miliona dolara!

Ručni časovnik Daytona Rolex, koji je bio u vlasništvu Paul Newmana tokom njegove trkačke karijere, prodat je na aukciji za rekordnih 17,8 miliona dolara!

Foto: Phillips.com

Foto: Phillips.com

Na nedavno održanoj aukciji u Njujorku, Rolex časovnik legendarnog glumca, ali i amaterskog trkača, Paul Newmana, prodat je za rekordnih 17,8 miliona dolara! U pitanju je sat Daytona Rolex koji mu je poklonila supruga, takođe poznata glumica Joanne Woodward, tokom snimanja filma Winning, 1969. godine.

pročitaj još

  Foto: Phillips.com

  Foto: Phillips.com

  Taj sat je Newman 1984. godine poklonio tadašnjem momku njegove, James Coxu, koji je i stavio ovaj sat na aukciju, a deo zarade otići će u humanitarni fond koji je Newman osnovao 2005. godine.

  Foto: Phillips.com

  Foto: Phillips.com

  Kuriozitet je da je sa pomenutim filmom Winning, upravo i počela Newmanova strast prema auto-trkama i sportskim automobilima, koja je kulminirala njegovim nastupom na Le Mans 24 časa, gde su 1979. godine, u Porscheu 935 stigli drugi na cilj, i to nakon problema sa menjačem.

  Foto: Eric Ryan/Getty Images

  Foto: Eric Ryan/Getty Images

  Godinama nakon toga, Paul je sa Gene Haasom osnovao trkački tim Newman-Haas, koji je sa velikim uspehom nastupao u okviru američkog IndyCar šampionata.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: aukcija, časovnik, daytona, paul newman, pol njumen, prodaja, rolex, satovi