0

SAVRŠENI PARTNERI: Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph

Proslava sedam decenija kompanije Ferrari obeležena je i i promocijom impresivnog sata brenda Hublot. Upoznajte moćne Techframe Ferrari 70 Years Tourbillon Chronograph modele koji će postati nova mera u svetu sportskih časovnika

Foto: Hublot

Foto: Hublot

U godini kada na slavljeničkoj torti ponosno broji 70 svećica, italijanski Ferrari predstavlja inspiraciju mnogima. U svetu superautomobila nedodirljivo ime poput magneta privlači pažnju na svim meridijanima, a situacija je slična i sa proizvodima koji nose čuveni znak. Propeti konj, legendarni Cavallino Rampante, univerzalni je simbol moći i uspeha, pa gotovo svaki licencirani proizvod koji ugleda svetlost dana po pravilu postane i hit na tržištu. Ipak, uzbuđenje je najveće kada je reč o ekskluzivnim partnerstvima, koje Ferrari veoma pažljivo bira.

pročitaj još

  Privilegiju da uz ime kompanije Ferrari dopiše svoj potpis u svetu časovničarstva ima Hublot. Nesvakidašnji povod za predstavljanje novog modela svakako je bio motiv više za dizajnere koji su u čast sedamdesetog rođendana kreirali jedinstveni merač vremena. Sledeći filozofiju i tradiciju brenda Ferrari, Hublot je primenio najsavremeniju tehnologiju na svom prestižnom proizvodu Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Markantno kućište promera 45 milimetara, unikatnim rešenjima predstavalja autentičan stil u “moru” jednoličnih satova. Atraktivni Hublot ima delimično skeletonizovan brojčanik kroz koji možete videti unutrašnju lepotu njegovog izuzetno naprednog mehanizma sa funkcijom cenjenog turbijona. Poput motora u Ferrari automobilima, u Hublot radionici velika pažnja posvećena je mehanizmu, koji predstavlja “srce” kolekcionarskog časovnika.

  Ovom prilikom Hublot se opredelio za složeni kalibar na ručno navijanje, koji je sastavljen od 253 delova. HUB 6311 radi na frekvenciji od 3Hz sa 21,600 vibracija po satu. Poput superautomobila iz Maranela, koji su decenijama poznati po performansama, zahvaljujući impresivnoj konstrukciji Techframe Ferrari 70 years Tourbillon Chronograph ima na raspolaganju neverovatnu rezervu snage od čak 115 časova. Na poleđini kućišta, pogađate, Hublot se opredelio za transparenti safirni kristal, koji omogućava vizuelni užitak “iz prvog reda”. U naglašeno sportski stil vešto je uklopljena i crna gumena narukvica sa sigurnosnom kopčom od titanijuma.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Unikatni model od ružičastog zlata i PEEK ugljeničnih detalja koji je ilustrovan na ekskluzivnim fotografijama, na aukciji dostigao je cenu od 180.000 evra. Ljubitelji superautomobila i vrhunskih satova će na raspolaganju imati serijske verzije koje se izrađuju od ništa manje prestižnih materijala – karbona, titanijuma i zlata. Da je reč o specijalnom izdanju govori i podatak da će svaka od tri pomenute verzije simbolično biti izrađena u 70 kolekcionarskih primeraka.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, ferrari, hublot, mehanizam, satovi