0

INSPIRISAN PLOVIDBOM: Ulysse Nardin Marine Torpilleur

Da pomorsko nasleđe predstavlja najznačajniji fragment prošlosti, Ulysse Nardin je potvrdio i najnovijom kolekcijom Marine Torpilleur

Foto: Ulysse Nardin

Foto: Ulysse Nardin

Reč je o časovniku koji će u tri izdanja novoj generaciji približiti nostalgičnu epohu. Nazvan po kompaktnom, brzom brodu, novi Torpilleur modernizovanim dizajnom i performansama poziva na letnju avanturu. Kompanija Ulysse Nardin pripada visokom društvu švajcarskog časovničarstva. Nakon što je izučio zanat od svog oca Leonarda-Frederika Nardina, Ulis Nardin osnovao je svoju časovničarsku kompaniju, sada već čuvene 1846. godine. Poštujući tradiciju, kompanija još uvek nosi njegovo ime, ali i više od toga.

pročitaj još

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Kao i prvih dana Ulysse Nardin danas promoviše iste vrednosti. Prepoznatljivo dizajniranje i proizvodnja impresivnih kompilacija tokom vremena postala je zaštitni znak kompanije koja je najčešće dovođena u vezu sa svetom nautike. Naime, Ulysse Nardin je ugled stvorio prvoklasnim džepnim časovnicima i preciznim nautičkim hronometrima, koji su bili popularni kako među civilima, tako i među pripadnicima mornarice. Kombinujući inovacije sa neprikosnovenim stilom, Ulysse Nardin i danas harmonično spaja napredne mehanizme i odmeren, sofisticiran dizajn. Model koji ćemo ovom prilikom detaljinije upoznati pripada satovima koji ne kriju porodični identitet.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Marine Torpilleur je pre svega lakša i tanja verzija legendarnog modela Ulysse Nardine Marine Chronometer. Namenjen kolekcionarima mlađe generacije, Torpilleur je prilagođen savremenim tendencijama. U pogledu dizajna, UN ipak nije eksperimentisao, već se orijentisao na proverene vrednosti. Kako je Ulysse Nardin sinonim za klasičnu eleganciju, tako se i Torpilleur ne eksponira jarkim bojama, neobičnim stilom i eksravagantim detaljima. Tu ulogu UN prepušta drugima, pa se Marine Torpilleur pre svega drži estetike koja traje. I zaista, Marine Torpilleur jedan je od retkih satova na tržištu koji će biti aktuelan ne samo godinama, već decenijama. Zahvaljujući kombinaciji tradicionalnih nijansi i prirodnih materijala, UN sa ponosom ističe da je Torpilleur moderni klasik, sat koji će na svakom mestu na planeti imati svoju publiku.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  U pogledu dimenzija, sve tri verzije vezuje identično kućište prečnika 42 milimetra. Dva modela dostupna su u čeliku, sa brojčanikom u beloj i morsko plavoj boji. Kupci će na raspolaganju imati čeličnu narukvicu i kožni kaiš, dok se na vrhu ponude nalazi Torpilleur od ružičastog zlata, sa belim brojčanikom.

  Foto: Ulysse Nardin

  Foto: Ulysse Nardin

  Kolekciju Marine Torpilleur pokreće samonavijajući UN-118 mehanizam, sa rezervom snage od 60 časova. Na zadnjoj strani kućišta nalazi se transparenti safir kristal, pa je moguće uživati u pogledu na pouzdani kalibar koji je zaslužio i renomirani COCS sertifikat. Takođe, na poziciji 12 časova nalazi se i vizuelni indikator preostale autonomije. Poštujući tradiciju, tim Ulysse Nardin manufakture vešto je u izgled i ergonomiju uklopio i prikaz datuma u mesecu. Iako se ne radi o satu sportskog karaktera, sva tri modela imaju zašrafljujuću krunicu, uz vodootpornost do granice 50 metara.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, marine torpilleur, mehanizam, nautika, satovi, ulysse nardin