0

APSOLUTNIH 100: Chopard Superfast Power Control Porsche 919 HF Edition

Kao zvanični partner Porsche LMP1 tima, kompanija Chopard je i ove sezone pružila podršku nemačkom timu na čuvenoj automobilističkoj trci, legendarnom Le Manu. Kao najavu novog uspeha na elitnom nadmetanju, Chopard je nedavno kreirao specijalan časovnik koji će biti dostupan u svega 100 primeraka

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Geografski, Le Mans je grad u severozapadnoj Francuskoj. Istorijski, idilična varošica centar je oblasti Mans. Automobilistički, Le Mans predstavlja epicentar svetskog adrenalina, trke koja decenijama definiše uspeh neumornih timova i posada. Ujedno, Le Mans predstavlja i najstariji automobilistički izazov, budući da nas prva trka kroz prošlost vraća čak do 1923. godine.

pročitaj još

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Kao jedan od preostalih “hramova” u svetu trka, Le Mans je magnet kako za konstruktore, tako i za publiku i marketinške partnere. Da gotovo vek tradicije obavezuje, jasno je već početkom proleća, kada počinje svojevrsna groznica. Kulminacija je tokom trkačkog vikenda, koji je inspiracija svima koji u krvi nose makar i malo sveta brzine.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Za takmičare je to trenutak istine, za publiku neprospavani vikend, dvodnevni oktanski maraton koji se pamti i prepričava. Iako verovatno Le Mans više nema magnetsku privlačnost koja ga je nekada pratila, nesumnjivo je da je uz Gran Prix u Monaku, Le Mans najpoznatiji trkački događaj na Starom kontinentu.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Jedinstveno nasleđe inspiracija je i za kompanije poput brenda Chopard, koji pruža podršku satovima koji su svojevrsni svedoci trkačke epohe. Za sezonu 2017. u kojoj je Porsche tim ostvario treću uzastopnu pobedu, Chopard je namenio sat markantnog izgleda i dominantne crne boje.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Vizuelno, Superfast Power Control Porsche 919 HF Edition krasi prečnik od upadjivih 45 milimetara, sa crnim DLC slojem. Za rad je zadužen kalibar 01.11-M koji u okviru dimenzija 28,8 milimetara donosi impresivan nivo završne obrade i tehničkih potencijala.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Zahvaljujući COCS sertifikatu, koji je u “Swiss Made” svetu merilo kvaliteta, novi Chopard odlikuju vrhunske karakteristike. Tako je rezerva snage od 60 časova prikazana i grafički na matiranom brojčaniku. Ilustracija autonomije neodoljivo asocira na instrumente u automobilima, što je samo jedan u nizu detalja koji stvaraju snažne veze brenda Chopard i ekskluzivnih automobilskih događaja.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Simbolično, u crvenom polju nalazi se i oznaka 919, kao estetski podsetnik da je u pitanju časovnik koji će postati deo istorije. Nije zanemarena ni svakodnevna upotrebljivost, pa se na brojčaniku našao i prikaz datuma u mesecu, dok su kazaljke tretirane SuperLuminova premazom za maksimalnu vidljivost i u uslovima slabijeg osvetljenja.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Sportski stil je zaokružen detaljem koji nije nepoznat ljubiteljima brenda Chopard. Naime, poput kolekcije Mille Miglia koju krasi autentično rešenje kaiša sa retro šarom Duplom guma, za Le Mans verziju dizajneri su namenili atraktivan kaiš koji nijansom i teksturom podseća na takozvane slik pneumatike.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Posvećenost detaljima definitivno je potvrđena i simbolom volana na navijajućoj krunici. Za kraj ćemo navesti i podatak da je vodootpornost Chopard Superfast Power Porsche Control 919 HP Edition serije ograničena na 100 metara.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: chopard, hf edition, le mans, porsche 919, satovi