0

SAVREMENA NOSTALGIJA: Chopard Mille Miglia Collection 2017

Za 2017. godinu, kompanija Chopard donosi modernizovanu kolekciju Mille Miglia časovnika, koji još jednom bacaju svetlo na legendarno nadmetanje klasičnih automobila na putevima od Breše do Rima

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Hiljadu kilometara izazova, ali i druženja, svake godine u Italiji okuplja ljubitelje oldtajmera, ujedinjene u ljubavi prema klasičnim automobilima, ali i elegantnim časovnicima. Maj mesec na lokaciji od Breše do Rima tradicionalno protiče u znaku nostalgičnih modela, koji nas poput svojevrsnog vremeplova vraćaju u zlatnu eru sportskih automobila.

pročitaj još

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Velike zasluge za organizaciju i promociju trke nesumnjivo pripadaju i kompaniji Chopard, koja od 1988. godine nesebično pruža podršku Mille Miglia događaju. Tako je bilo i nedavno, na jubilarnom nadmetanju koje je okupilo 440 posada na ruti koja je obuhvatila izuzetno atraktivan ambijent od Verone, San Marina, Rima preko Parme, Sijene…

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Ovom prilikom, Italija kao domaćin ugostila je takmičare iz 36 zemalja, sa čak pet kontinenata. Ovogodišnju revijalnu trku obeležila je dominacija posade u istorijskom Alfa Romeu 6C 1750 GS Zagato iz 1931. godine, što je drugi uzastopni trijumf italijanskih vlasnika.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Kao najbolji partner u merenju vremena, ali i stilskog detalja koji upotpunjava savršenu celinu na trkama prethodne tri decenije, izdvaja se upravo Chopard. Iako švajcarska kompanija u svom portfoliju ima izuzetno raznovrsnu ponudu modela, prethodne decenije se po unikatnom dizajnu i imidžu izdvojila upravo Mille Miglia serija.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  U najaktuelnijem izdanju Chopard Mille Miglia predstavlja čak tri atraktivne verzije. U čast jubileja, kolekcionare će najviše privući  Mille Miglia Classic XL 90th Anniversary Limited Edition. U pitanju je merač vremena koji na najbolji način sublimira sve vrednosti istorijske trke.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Izrađen od osamnaestokaratnog ružičastog zlata, u prečniku od 46 milimetara, novi Chopard pokreće L.U.C. 03.07-L mehanizam na ručno navijanje sa radnom autonomijom od 60 časova. Estetski, ovaj časovnik ističe neprolaznu eleganciju i klasičnu estetiku porcelan nijanse brojčanika, kao i braon kožnog kaiša. Ekskluzivni časovnik simbolično će biti izrađen u svega 90 primeraka.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Drugi model u okviru kolekcije predstavlja idealan izbor za ljubitelje hronografa. Race Edition, u pravom trkačkom maniru promoviše sportsku estetiku, sa karakterističnim podbrojčanicima. Kućište od 44 milimetra izrađeno je od čelika ili luksuznije kombinacije čelika i zlata dok je za pouzdan i precizan rad zadužen kalibar sa renomiranim COCS sertifikatom. Poštujući nasleđe, sat je opremeljen jedinstvenom Dunlop narukvicom sa retro motivom automobilskog pneumatika.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Treći model u kolekciji nosi ime Classic Chronograph, koji nudi duet satova, verziju za dame i gospodu. Posebno interesantnu ediciju za nežniji pol karakteriše prečnik od 39 milimetara, dominantna bela estetika i korona dekorisana dijamantima. Kao simbol poznatog nadmetanja i ženski model na brojčaniku diskretno ističe crvenu Mille Miglia zastavicu.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Zadnji deo kućišta odlikuje transparentno staklo, koje omogućava pogled na COCS mehanizam. Muška verzija nudi alternativu tradicionalno crnoj boji brojčanika, pa je moguće poručiti i klasični Mille Miglia sat sa srebrnim “ciferom”.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, chopard, kolekcija, mehanizam, mille miglia, satovi