0

TANDEM SNOVA: Bugatti Niniette 66

Kako bi na što efektniji način objedinio eksluzivu na asfaltu i talasima, Bugatti je predstavio performantni gliser koji dizajnom, ali i karakterom, budi asoscijaciju na ultraatraktivni Chiron. Upoznajte Niniette 66, novu zvezdu svetske nautike!

Foto: Palmer Johnson

Foto: Palmer Johnson

Kompanija Bugatti pripada odabranom društvu, eliti u svetu automobila. Od samog osnivanja 1909. godine, modeli sa znakom inicijala Etorea Bugattija postali su simbol ekskluzive, raskoši i performansi. Iako nije poslovao u kontinuitetu, pred sam kraj 20. veka, brend doživljava svojevrsnu renesansu.

pročitaj još

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Automobil koji je ponovo uspostavio dominaciju u klasi supersportskih, pa i hipersportskih automobila bio je nezaboravni i, usudićemo se da napišemo, nedodirljivi Veyron. Danas, kada Chiron ispisuje nove stranice istorije automobila, Bugatti osvaja i nove teritorije.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Samouvereno, kako jedino i zna, u saradnji sa brodogradilištem Palmer Jonson predstavlja zanosni Niniette 66, moćnu jahtu jedinstvenog dizajna. Poput automobila koji predstavljaju klasu za sebe i ovo plovilo, zapravo, nema rivale. Kreirana za ljude koji žele unikatno, odnosno Bugatti iskustvo, Niniette 66 jahta od trenutka predstavljanja deo je savremene istorije nautike.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Hedonizam namenjen najimućnijim stanovnicima planete nije moguć ako svaki, pa makar i najsitniji detalj, ne bude prvoklasnog kvaliteta. Vođeni filozofijom po kojoj je potpis Bugattija dostojan samo najboljih rešenja i materijala koji su na raspolaganju, inženjeri i dizajneri su za Niniette 66 pripremili harmoniju sporstskog stila i elegancije.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Nova nautička atrakcija, u pogledu estetike, siluetu unikatnog Chirona prilagođava dimenzijama i formi plovila. Kao rezultat imamo savremen izgled, sa naglašenom aerodinamičnom dimenzijom. Limited Edition Bugatti Niniette 66 je 20 metara dugačka sportska jahta sa profilom koji trenutno asocira na Bugatti Chiron, najekskluzivniji automobila sveta. Zahvaljujući simetriji i poznatoj dvobojnoj estetici, Niniette 66 će biti prepoznatljiv svima koji, makar i površno poznaju DNK Bugatti stila.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Drugi deo priče rezervisan je, pogađate, za performanse. Atraktivni novitet je pogonjen V8 agregatom zapremnine 16,2 litara, koji raspolaže “ergelom” od ravno 1.000 konjskih snaga. Bugatti Niniette 66 postiže brzinu od 44 čvora, a svojim putnicima nudi viskog nivo komfora zahvaljujući napredno dizajniranoj stabilizaciji trupa. Tako master apartman ove jahte sadrži luksuzne materijale poput nežne kože, poliranih metala, pliša i karbona. Bugatti salon u obliku potkovice sadrži detalje koji jasno odražavaju povezanost sa dizajnom automobila.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Na palubi jahte nalazi se prostor za maksimalno uživanje poput đakuzija, ležaljki za sunčanje i bara sa šampanjcem koji vlasnike i odabrane posetioce uvodi u novu dimenziju tokom krstaranja. Možda najinteresantiji deo priče rezervisan je za rešenje skiperske pozicije, budući da je jahta u tom segmentu dizajnirana za dvoje, a upravljačka ploča sa instrumentima nalik je na poziciju vozača u modelu Chiron.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  Simbolično najavljena u imenu, sa svega 66 proizvedenih primeraka, jahta će nesumnjivo biti pravi kolekcionarski san, što u svakom slučaju dodatno pojačava privlačnost i unikatnost u mondenskim centrima. Palmer Johnson najavljuje da će prvi primerci biti gotovi za 12 meseci, a cena svakako neće biti manja od 4 miliona američkih dolara.

  Foto: Palmer Johnson

  Foto: Palmer Johnson

  U kompaniji Bugatti ne kriju da je idealna kombimacija zapravo da nakon letnje avanture na talasima nastavite uživanje u jedinstvenom Bugatti iskustvu, ali na užarenom asfaltu. Tada na scenu stupa unikatni Chiron, koji zahvaljujući motoru od 7.993 “kubika” i snagom od 1500 “konja” do 100 km/h stiže za svega 2,5 sekude. Impresivno, zar ne?

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: automobil, brod, bugatti, jahta, luksuz, nautika, niniette 66