0

NOVE STRANICE ISTORIJE: Chopard Mille Miglia GTS Collection

Modeli Automatic, Power Control i Chrono pripadaju časovnicima koji bude snažne emocije. U pitanju su dobro poznati Mille Miglia satovi prevashodno namenjeni automobilskim entuzijastima, ali i ljubiteljima neprolazne sportske elegancije. Upoznajte atraktivni trio noviteta kompanije Chopard, koji u Srbiji prodaje kompanija Maestro Jewelers

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Gotovo tri decenije, ime čuvenog automobilskog izazova Mille Miglia vezuje se za manufakturu Chopard. Partnerstvo koje je preraslo uobičajene okvire poslovne saradnje danas nam donosi najnovije izdanje veoma tražene GTS kolekcije. Kao i u prethodnim generacijama, Mille Miglia je sinonim za nostalgične automobile i trku koja na svim meridijanima ima kultni status, pa se specifična aura prenela i na svet prvoklasnih merača vremena. Na sve zahtevnije i konkurentnije tržište Chopard u najnovijem izdanju plasira zaista moćan trio satova, koji će animirati kupce različitih profila i potreba.

pročitaj još

  U okviru akronima GTS, Chopard je ponudio svedeni Automatic, praktični Power Control, ali i složenu Chrono verziju. Oznaka Automatic predstavlja baznu verziju u čeličnom kućištu prečnika 43 milimetra. Poput svih modela aktuelne GTS kolekcije, dizajneri kuće Chopard su se opredelili za crni brojčanik sa belim satnim markerima i oznakama, dok su detalji po tradiciji crvene boje. Pomenuto estetsko rešenje je inspirisano instrument tablama vintidž modela, što je samo jedna u nizu karika koje spajaju svet časovničarstva i nostalgičnih automobila.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Automatic model zaokružen je i uvek potrebnim prikazom trenutnog datuma u mesecu, koji je vešto uklopljen u logo Mille Miglia trke sa poznatom strelicom. Kao detalji koji se vizuelno ističu pomenućemo dominantan prikaz brojeva 12 i 6, koji su predstavljeni arapskim ciframa sa Superluminova premazom. Za pouzdan i tačan rad zadužen je kalibar 01.01-C.

  Drugi model u Grand Turismo Sport kolekciji oznakom Power Reserve omogućava sve traženiju ilustraciju preostale autonomije mehanizma, pa će nesumnjivo biti veoma popularan. Prikaz preostale rezerve snage, prema rečima dizajnera brenda Chopard kreiran je sa ciljem asocijacije na skalu nivoa goriva u automobilima iz pedesetih godina. Takođe, unutar dimenzija čeličnog kućišta od 43 milimetra nalazi se novi mehanizam 01.08-C, sa rezervom snage od čak 60 časova i renomiranim COCS sertifikatom.

  Foto: Chopard

  Foto: Chopard

  Model Mille Miglia GTS Chrono promoviše najveće kućište, od 44 milimetra. Zahvaljujući naprednom mehanizmu i tradicionalom prikazu podbrojčanika, Chrono će biti prvi izbor kupaca koji imaju potrebu za preciznim merenjem deonica vremena (12 časova i 30 minuta), uz dodatnu malu sekundaru. Rezerva snage je 48 časova. Sva tri modela promovišu vodootpornost do 100 metara ali i autentično rešenje kaiševa koji izgledom neodoljivo podseća na Dunlop automobilske gume, sa prepoznatljivim šarama. Ljubiteljima plemenitih materijala i ekskluzive Chopard je takođe omogućio i verzije izrađene u ružičastom zlatu.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, chopard, chrono, mille miglia, satovi