0

TRAG U VREMENU: Edox Les Bémonts “Shade of Time”

Najnovije izdanje kompanije Edox donosi nam složen časovnik smele elegancije u šest sofisticiranih kombinacija. Reč je o satu koji promoviše transparentan brojčanik, ponosno otkrivajući automatski mehanizam sastavljen od 156 komponenti

Foto: Edox

Foto: Edox

Osnovana 1884. godine, kompanija Edox ubraja se u grupu manufaktura koje zanatsku izvrsnost potvrđuju vekovima. Iako ne pripada klasi najprestižnijih imena u Swiss Made svetu, Edox je optimalnim odnosom cene i kvaliteta favorit mnogih kolekcionara i poznavalaca.

pročitaj još

  Foto: Edox

  Foto: Edox

  Iskustvo i ugled u cenjenom zanatu, časovničarskoj umetnosti, Edox promoviše i kroz saradnju sa svetom  automobila i auto-sporta, pa čitaoce TopSpeed magazina ne bi trebalo podsećati da je upravo Edox pružio podršku u afirmaciji brenda Koenigsegg, uz sponzorstvo atraktivnog WRC šampionata verzijom Chronorally.

  Foto: Edox

  Foto: Edox

  Nije zanemaren ni takozvani “najbrži cirkus” Formule 1, gde se u sezoni 2017 ime Edox vezuje za partnerstvo sa ambicioznim Sauber F1 timom. Ipak, ovom prilikom ćemo prostor posvetiti meraču vremena koji promoviše formalniji stil, sat koji je idealan izbor za večernje odevne kombinacije.

  Foto: Edox

  Foto: Edox

  Namenjen muškarcima koji žele da se izdvoje autentičnim detaljima i rešenjima, Edox “Shade of Time” dizajnom zaista predstavlja unikatno viđenje elegancije, pravi primer kompeksnog švajcarskog umeća. Kada je u pitanju sama estetika, čelično kućište ima dijagonalu 41 milimetar, uz minimalistički organizovane satne indekse na srebrnoj podlozi predstavlja diskretnu notu, naglašenu centralnim delom koji otkriva sve čari mehanizma.

  Foto: Edox

  Foto: Edox

  Za rad je zadužen kalibar baziran na proverenoj ETA 2824 bazi, interne oznake Edox 85, samonavijajući automatik koji će osim preciznog merenja vremena, budućim vlasnicima omogućiti i vizuelno uživanje u harmoničnom ritmu vitalnih elemenata. Edox je za novitet predvideo kožnu narukvicu sa preklapajućom sigurnosnom kopčom i sve zastupljenijim vintidž efektom braon boje.

  Foto: Edox

  Foto: Edox

  Takođe, Edox je kao alternativu ponudio o verzije sa tamno plavim i crnim brojčanikom, kao i kožnim kaiševima od krokoa, koji identičnim nijansama čine zaokruženu celinu. Budući da edicija “Shade of Time” pripada naglašeno klasičnoj Les Bémonts liniji koja je ime simbolično duguje idiličnoj šumi nadomak Edox manufakture, vodootpornost je ograničena na svega 30 metara.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, edox, les boments, mehanizam, satovi, shade of time, swiss made