0

SVETO TROJSTVO: Hublot Big Bang Ferrari Collection

Ekskluzivno partnerstvo poznatih kompanija donosi nam triling časovnika koji promovišu fuziju najsavremenije tehnologije i plemenitih materijala. Za rad je zadužen provereni Unico mehanizam, pa su sada na potezu najbrži kolekcionari...

Foto: Hublot

Foto: Hublot

Započeta 2011. godine, saradnja brendova Ferrari i Hublot potvrda je uspeha u nemilosrdnom svetu tržišnih statistika. Magija F1 adrenalina, ali i harizma italijanskih superautomobila preneta je na časovnike koji su gotovo trenutno postali pravi kolekcionarski hit na svim meridijanima.

pročitaj još

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Recept je bio, na prvi pogled, jednostavan – moderan dizajn sa smelim rešenjima naglašen je najnaprednijim materijalima, uz detalje kompanije Ferrari. Unutar markantnih časovnika i te 2011. godine, ali i danas, nalazi se složeni automatski mehanizam kao garancija pouzdanosti i preciznosti.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Velika očekivanja sve zahtevnijih kupaca, Hublot je u najnovijem izdanju odlučio da opravda izuzetno efektnom kombinacijom zlata, ugljeničnih vlakana i titanijuma. Naime, novi Big Bang Ferrari dostupan je u pomenutim verzijama kućišta, pa će i taj izbor svakako doprineti „slatkim mukama“ imućnih ljubitelja časovničarstva.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  U pogledu dizajna, Hublot je ponovo u prvi plan stavio transparentni brojčanik koji otkriva svu kompleksnost mehanike Unico kalibra sa naprednom Flyback hronografskom funkcijom za brzo resetovanje i autonomijom rada od čak 72 časa.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Snažne vizuelne veze sa svetom automobilskih trka i civilnih superautomobila Hublot je naglasio i Cavallino Rampante znakom čuvenog propetog konja. Posvećenost detaljima je potvrđena i upotrebom boje koja je sinonim za Ferrari. Jarko žuta nijansa je zastupljena kao efektan način da se istakne prostor za datum.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Kako bi vizuelno zaokružio autentičan izgled, Hublot je u sportski stil Big Bang Ferrari satova uklopio i kaiš od alkantare i kaučuka, sa kontrastnim šavom crvene boje. Takođe, za ljubitelje ekskluzive i klasičnijeg stila, Hublot je pripremio i prvoklasnu Schedoni kožnu narukvicu.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Prema nepisanom pravilu u „Swiss made“ svetu, zadnji deo kućišta je prekriven transparentnim staklom pa će privilegovani kupci biti u mogućnosti i da iz te perspektive uživaju u pogledu na Unico mehanizam, sastavljen od 330 minijaturnih komponenti. Pomenućemo i da je vodootpornost ograničena na, može se reći standardnih 100 metara.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  U skladu sa tradicijom, Big Bang Ferrari biće dostupan u limitiranom izdanju, budući da će svega 1000 najbržih kolekcionara biti u prilici da na svojoj ruci vidi titanijumsko izdanje. Još veći raritet predstavlja izdanje King Gold, koji će, uz karbonsku verziju, biti ograničeno na svega 500 primeraka na globalnom nivou.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: časovnik, ferrari, hublot, mehanizam, sat, unico