6

MEHANIČKO SAVRŠENSTVO: Hublot The Big Bang Meca-10

Foto: Hublot

Foto: Hublot

Iako se za manufakturu Hublot ne može reći da pripada “starosedeocima” u svetu časovničarstva, sve popularniji brend velikim koracima ide ka vrhu. Osnovan 1980. godine, švajcarski brend taj nedostatak staža uspeva da nadoknadi izuzetnim kvalitetom, i ponudom jedinstvenih satova koji imaju veoma malo pravih konkurenata na tržištu.

pročitaj još

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Prvoklasna izrada, smelost prilikom dizajna i saradnja sa najuticajnijim ljudima iz sfere profesionalnog sporta, doprinela je da se Hublot za veoma kratko vreme etablira kao najperspektivniji brend u Swiss Made svetu. Da se ambicije ne zaustavljaju samo na prepoznatljivosti, potvrdila je i promocija modela iz najzvučnije Big Bang kolekcije, koja je premijerno predstavljena u Bazelu 2005. godine.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  U pitanju je verzija Meca-10, koja predstavlja kompletnu evoluciju veštine, budući da je to ujedno i serija koja nosi novi HUB1201 kalibar. Sa dizajnerske tačke gledišta, reč je o moćnom ručnom satu koji sa ponosom nastavlja da promoviše liniju Big Bang modela, koja je prethodnih godina postala zaštitni znak kompanije. Ipak, inovacija ima pa se Meca-10 pre svega izdvaja konstrukcijom tzv. skeleton brojčanika, koji je posebno cenjen u kolekcionarskim krugovima.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Osim što omogućava pogled na novi HUB1201 mehanizam i kompleksne funkcije, Hublot je mehaničku estetiku podredio i što jednostavnijem očitavanju, pa su boje svedene i ujednačene, uz matirani efekat. Kao jedini izuzetak u smislu kolorita, kontrastom se izdavaja okvir indikatora rezerve snage, koji je naglašen crvenom bojom, budući da Hublot Meca-10 omogućava impresivnu desetodnevnu autonomiju.

  Foto: Hublot

  Foto: Hublot

  Kućište je robusno i markantno, prečnika 45 milimetara, a u skladu sa Hublot filozofijom, izrađeno je od savremenih i izdržljivih materijala. Ovom prilikom, dostupne su verzije od titanijuma, kao i ekskluzivno crno keramičko izdanje koje je ograničeno na svega 500 primeraka. Sportski imidž zaokružen je komfornom narukvicom od crne gume, dok je vodootpornost ograničena na 100 metara.

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: big bang, časovnik, hublot, meca-10, mehanizam, satovi
  Popularni komentari
  • l
   lazar

   Cena???

  • t
   test

   Trst

  • M
   Mrki

   33900