0

EKSKLUZIVNO: Predstavljen Pirelli kalendar za 2017. godinu (VIDEO)

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Pirelli Calendar je svojevrstan kulturološki fenomen koji više od pedeset godina, još od 1964. ostavlja tragove u svetu modne fotografije. Ovo najnovije, 44. izdanje, kao autor fotografija ponovo potpisuje Peter Lindbergh.

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Inače, saradnja između kompanije Pirelli i poznatog nemačkog majstora fotografije počela je još 1996. kada ga je italijanski proizvođač prvi put angažovao za snimanje svog čuvenog kalendara, da bi bila nastavljena 2002. godine.

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Fotografije za oba izdanja snimljena su njegovom studiju La Mirage u Kaliforniji, a karakterišu ih prepoznatljiv stil ovog umetnika, u kojem on vešto balansira između klasičnih, oštrih formi, koristeći crno-belu tehniku i nijanse sive boje za njihovo ublažavanje i osveženje…

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

I ovoga puta, Lindbergh je ostao veran svom stilu, ali je 2017 Pirelli Calendar sniman na ukpno pet lokacija, u Berlinu, Los Anđelesu, Njujorku, Londonu i na francuskoj plaži Le Touquet. Uz to, Pirelli je insistirao na više slobode i raskoši, pa i holivudskog glamura, nego u ovogodišnjem izdanju, tako da je Lindbergh kao modele angažovao poznate glumice.

Foto: Pirelli

Foto: Pirelli

Pred njegovim objektivom poziraju Charlotte Rampling, Uma Thurman, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Alicia Vikander, Kate Winslet, Julianne Moore, Robin Wright, Lupita Nyong’o, Rooney Mara, Jessica Chastain, Anastacia Ignatova, Penelope Cruz, Helen Mirren, Zhang Ziyi.

To znači da je ispiracija pronađena na “crvenom tepihu”, iako među svim ovim zvezdama nisu sve dobitnice Oskara, već ima i novih, manje zvučnih imena. Ono što je, ipak, zajedničko je da se fotograf odlučio za minimum šminke, jer mu je važnije bilo da dočara pravu senzualnost i emociju, koja se krije u svakoj ženi na ovim slikama, razotkrivajući ih na potpuno drugi način nego da su zaista gole.

Zoran Živkov/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: fotografija, glumice, hollywood, moda, peter lindbergh, pirelli calendar 2017