0

LEGENDA KOJA ŽIVI: Chopard Mille Miglia 2016 XL Race Edition

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Magična kombinacija klasičnih automobila i elegantnih merača vremena motivisala nas je da ovaj put posebnu pažnju posvetimo satu koji je u pravom TopSpeed maniru. U pitanju je edicija kompanije Chopard, koju ne bi trebalo posebno predstavljati, jer je u pitanju partnerstvo započeto 1988. godine.

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Tokom godina, partnerstvo je preraslo u impresivan niz časovnika, koji u krugovima kolekcionara imaju veliku vrednost. U najnovijem izdanju, Mille Miglia 2016 XL Race Edition ostaje verna tradiciji, uz diskretne vizuelne promene. Pre svega, sledeći trendove u časovničarskoj industriji, Chopard odgovara na želje kupaca koji žele satove sentimentalnog, vintidž izgleda.

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Da je klasična estetika prilagođena savremenom vremenu dobitna kombinacija, dovoljno je zaključiti pri pogledu na zvanične fotografije. Čelično kućište već u imenu najavljuje impresivne dimenzije, pa će prečnik od 46 milimetara prijati ljubiteljima markantnih satova. Chopard se ovom prilikom opredelio za brojčanik crne boje, dok je za izradu kaiša upotrebljena posebna Supertlo kožom braon boje.

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Arapski brojevi omogućavaju jednostavno očitavanje, dok je u dizajn „cifera“ vešto uklopljen i prostor za trenutni datum u mesecu. Osim rafinirane estetike, Chopard budućim kupcima nudi i podjednako impresivne novitete koji se odnose na promene ispod „haube“.

Foto: Chopard

Foto: Chopard

Reč je o novom mehanizmu 03.05-C, mehničkom „srcu“ koje odgovara renoniranom COCS standardu preciznosti i pouzdanosti. Kao krunu samouverenog nastupa, novi Chopard omogućava autonomiju rada od 60 časova. Vodootpornost je definisana na maksimalnih 50 metara.

Uroš Popović/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: brojčanik, časovnik, chopard, mehanizam, mille miglia, satovi