1

SUŠTINA HEDONIZMA: Quintessence Aston Martin AM37

Foto: Quintessence

Foto: Quintessence

Nakon više od sto godina, kultni britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Aston Martin, napravio je jasnu transformaciju u poslovnoj perspektivi. Smela strategija deo je razvoja sve uticajnijeg brenda, koji uključuje ekspanziju i globalnu prisutnost na svim “teritorijama”.

Foto: Quintessence

Foto: Quintessence

Pogađate, nakon užarenog asfalta, na red dolaze i nemirni talasi i još izazovnije marine poput Monte Karla ili živopisnog Porto Ćerva na Sardiniji… Naime, jedan od njihovih najzanimljivijih novih projekata je izgradnja prvog sportskog glisera, AM37, koji je izazvao neskriveno oduševljenje među imućnim hedonistima koji žele plovidbu i prvoklasni imidž na mondenskim destinacijama.

Foto: Quintessence

Foto: Quintessence

Pre svega, atraktivni gliser AM37 (37 stopa – 11,47 metara) ime duguje kompaktnim dimenzijama, koje nude optimalan odnos komfora i performansi. Za ovaj projekt, dizajnerski tim britanske kompanije udružio se sa brodogradilištem Dutch Quintessence Yachts i pomorskim inženjerima iz renomiranog Mulder Design studija.

Foto: Quintessence

Foto: Quintessence

Rezultat je i više nego impresivan, budući da se AM37 već na “prvu loptu” izdvaja od ekskluzivnih rivala. Elegantnim linijama nedvosmisleno asocira na supersportske kupee – njegova kratka i niska kabina integrisana je u celokupni dizajn plovila, a nostalgični drveni poklopac diskretno skriva potencijal snažnih motora.

Foto: Quintessence

Foto: Quintessence

Detalji od najfinije braon kože i elementi od ugljeničnih vlakana samo kompletiraju luksuznu atmosferu posvećenu uživanju u brzini. Kao jedno od najefektnijih rešenja, na AM37 gliseru izdvaja se sigurnosni segment koji na jednostavan način prekriva prostor namenjen putnicima, garantujući u marini “štit” od radoznalih pogleda, nezvanih “gostiju” ili iznenadne letnje kiše.

Foto: Quintessence

Foto: Quintessence

Vrhunski paket orijentisan ka kompletnom uživanju omogućava i klima uređaj koji je moguće aktivirati daljinskom komandom, kao i aparat za espreso. Zanosni AM37 takođe poseduje integrisanu nautičku navigaciju, centralni kontrolni monitor i interaktivnu glasovnu komandu. Ljubitelji multimedijalnih sadržaja moći će da uživaju i u HD ekranu osetljivom na dodir, dijagonale 15 inča.

Uroš Popović/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: am37, aston martin, gliser, jahta, nautika, Quintessence, yacht
Popularni komentari
  • V
    Vlada

    Kupujem ovo i uzivacu u spaniji