0

PAINT IN BLACK: Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tribute to The Rolling Stones

Foto: Zenith

Foto: Zenith

“Kotrljajuće kamenje” jedan je od simbola XX veka. Bend koji je prevazišao samu suštinu muzike, decenijama prkosi vremenu, predstavljajući najbolji dokaz i potvrdu da se rokenrol jednostavno mora živeti. Žestoko i bez kompromisa, Mick Jagger i ekipa sa istim žarom, kao i te 1962. godine, i danas dominiraju scenom na svim meridijanima.

Na određeni način, za njih je vreme potpuno relativno, jer se nastupi i godine provedene na binama festivala i koncertnih hala jednostavno ne mogu prebrojati. Pa ipak, da su vreme i preciznost u neraskidivoj vezi sa britanskim sastavom, potvrđuje i saradnja sa kompanijom Zenith. Reč je o partnerstvu koje potencira izuzetno naslađe kompanije Zenith, predstavljajući ujedno jedinstveni omaž grupi The Rolling Stones.

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Nakon premijerne verzije modela El Primero iz 2014. godine, ovom prilikom ćemo detaljnije predstaviti aktuelno izdanje – atraktivni El Primero Chronomaster 1969 Tribute to The Rolling Stones. Reč je o ekskluzivnom članu veoma ugledne El Primero kolekcije koja od 1969. godine simbolizuje preciznost i pouzdanost rada na visokoj frekvenciji.

U ograničenoj seriji od svega 1000 dostupnih primeraka, manufaktura Zenith je ponudila sinergiju klasične elegancije i impresivnih karakteristika. U pogledu dizajna i estetike, El Primero Chronomaster 1969 Tribute to The Rolling Stones promoviše markantan stil, naglašen tamnim tonovima. Kućište prečnika 45 milimetara izrađeno je od titanijuma sa DLC slojem.

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Za poleđinu je upotrebljeno transparentno staklo, koje omogućava pogled na složenu arhitekturu mehanizma. Brojčanik je crne boje, sa tamnim kazaljkama od rutenijuma sa Superluminova tretmanom koji garantuje očitavanje i u uslovima slabijeg osvetljenja. Čak i legendarni detalj zvezde, koji se po tradiciji predstavlja crvenom, u Rolling Stone ediciji promoviše crnu boju.

Kao najinteresantniji deo brojčanika bez dileme se izdvaja transparentni deo koji ilustruje kompleksnost 4061 automatskog mehanizma, koji je maestralno sastavljen od 262 minijaturnih komponenti. Sa 31 rubinom, impresivni kalibar dimenzija 6,60 milimetara osigurava deklarisanu rezervu snage od minimalnih 50 časova. Budući da je u pitanju El Primero, zadržana je i karakteristična frenkvencija rada od 5 Hz.

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Osim sertifikovane tačnosti i pouzdanosti, u radionici kompanije Zenith je podjednaka pažnja posvećena i vizuelnom utisku, pa je mehanizam dekorisan poznatom Cotes de Geneve šarom i logoom benda The Rolling Stones. Estetski celina je zaokružena i kaišem od prvoklasne gume, sa spoljnim slojem od crne kože sa diskretno utisnutom zastavom Ujedinjenog Kraljevstva.

Uroš Popović/TopSpeed

chats-viber-ts

Tagovi: časovnik, El Primero, rolling stones, sat, satovi, specijalna edicija, Zenith