3

ZA VELIKE DEČAKE: LEGO Mercedes-Benz Arocs 3245

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Čuvena kompanija za proizvodnju igračaka LEGO i automobilski gigant Daimler odlučili su da zajedničkim snagama dizajniraju model kamiona Mercedes-Benz Arocs 3245, jedan od najsloženijih modela iz LEGO Technic linije.

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Reč je o pravoj maketi kamiona, izrađenoj od LEGO kockica… Model Arocs 3245 može da se pohvali da je sastavljen od čak 2.793 različitih delova, a i ima nekoliko pneumatskih komponenti! Dug je 54 cm, 14 cm je širok, a visok 31 centimetar.

Foto: LEGO

Foto: LEGO

U kompaniji LEGO kažu da su se potrudili da što verodostojnije naprave Arocs 3245 – kamion ima četiri osovine, kran sa kašikom, koji se “uzdiže” do visine od čak 57 cm, pumpe sa novim pneumatskim sistemom

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Kao i kod drugih LEGO Technic modela, i Arocs dolazi sa šemom za sklapanje i alternativnog modela (sa poluprikolicom), odnosno vozila koje je jednako autentično i izazovno za sklapanje.

Foto: LEGO

Foto: LEGO

Jedina “mana” ovog više nego impresivnog modela, već pretpostavljate, jeste njegova cena, koja u Nemačkoj iznosi 200 evra, a kod nas, u dobro snabdevenim prodavnicama igračaka, nažalost, još je i viša (32.000-35.000 dinara)!

TopSpeed Team

chats-viber-ts

Tagovi: arocs 3245, daimler, igračka, kamion, kockice, kran, lego, maketa, mercedes-benz, model, technic
Popularni komentari
 • V
  Vlada

  I kako vas nije sramota da u nemackoj gde su plate po 2000e bude 200e a kod nas gde su plate 250e bude vise od 200e. Sramota.

 • N
  Nikola

  Pa naravno kod nas je uvek skuplje…daću jedan prost primer koji znam i mogu 100% da potvrdim.Iphone je kod nas najskuplji na svetu nigde nema skuplje u legalnoj prodaji nego kod nas a tako je i za većinu stvari pa tako i za LEGO igračke…

 • R
  Realan

  Ovo je fenomenalno! Dao bih i 400 evra za ovo